Espainiako Izotz Hockey Errege Kopa

Espainiako Izotz Hockey Errege Kopa Espainiako izotz hockey txapelketa da. Lehendabiziko aldiz 1953an jokatu zen baina 1973tik jokatu izan da urtero.

PalmaresaAldatu

Urtea Egoitza Txapelduna Emaitza Finalista
1953 Núria   Atletico Madril 13-0   CA Núria
1954-72 ez jokatuak
1972-73 Bartzelona   Real Sociedad 4-2   FC Barcelona
1973-74 Donostia   Real Sociedad 6-2   FC Barcelona
1974-75 Jaka   Real Sociedad 5-3   CH Jaca
1975-76 Sevilla   FC Barcelona 7-6   Casco Viejo Bilbao
1976-77 Bilbo   FC Barcelona 8-5   Txuri Urdin
1977-78 Bilbo   Casco Viejo Bilbao 9-8   Txuri Urdin
1978-79 Gasteiz   Txuri Urdin 5-2   FC Barcelona
1979-80 Donostia   Txuri Urdin 5-3   FC Barcelona
1980-81 Bartzelona   Casco Viejo Bilbao 7-5   FC Barcelona
1981-82 Bilbo   FC Barcelona 5-3   Vizcaya Bilbao (Casco Viejo)
1982-83 Puigcerdà   C.G. Puigcerdà 7-3   CH Jaca
1983-84 Jaka   C.G. Puigcerdà 8-6   CH Jaca
1984-85 Donostia   CH Jaca 4-3   C.G. Puigcerdà
1985-86 Puigcerdà   C.G. Puigcerdà 7-2   Txuri Urdin
1986-87 Bartzelona   C.G. Puigcerdà (20 azp.) 4-3¹   FC Barcelona (20 azp.)
1987-88 Jaka   CH Jaca (21 azp.) 4-1¹   Txuri Urdin (21 azp.)
1988-89 Donostia   CH Jaca 2-0   Txuri Urdin
1989-90 Jaka   Txuri Urdin 7-3   CH Jaca
1990-91 Puigcerdà   Txuri Urdin 8-6   C.G. Puigcerdà
1991-92 Gasteiz   C.G. Puigcerdà 4-3   CH Jaca
1992-93 Bartzelona   CH Jaca 6-2   Txuri Urdin
1993-94 Jaka   Txuri Urdin 4-2   C.G. Puigcerdà
1994-95 Bartzelona   CH Jaca 4-3   FC Barcelona
1995-96 Donostia   CH Jaca 8-6   Txuri Urdin
1996-97 Bartzelona   FC Barcelona 3-1   CH Jaca
1997-98 Majadahonda   CH Jaca 10-4   FC Barcelona
1998-99 Puigcerdà   C.G. Puigcerdà 9-3   FC Barcelona
1999-00 Jaka   Txuri Urdin 7-1   FC Barcelona
2000-01 Jaka   CH Jaca 11-4   FC Barcelona
2001-02 Jaka   CH Jaca 5-2   FC Barcelona
2002-03 Jaka   CH Jaca 4-2   FC Barcelona
2003-04 Puigcerdà   C.G. Puigcerdà 3-2   CH Jaca
2004-05 Jaka   C.G. Puigcerdà 4-2   CH Jaca
2005-06 Puigcerdà   CH Jaca 5-2   C.G. Puigcerdà
2006-07 Iruñea   C.G. Puigcerdà 4-3   CH Jaca
2007-08 Puigcerdà   C.G. Puigcerdà 6-2   FC Barcelona
2008-09 Logroño   C.G. Puigcerdà 5-4   CH Jaca
2009-10 Logroño   C.G. Puigcerdà 6-1   FC Barcelona
2010-11 Jaka   CH Jaca 6-3   FC Barcelona
2011-12 Gasteiz   CH Jaca 5-3   C.G. Puigcerdà
2012-13 Puigcerdà   CH Jaca 5-3   CDH Bipolo
2013-14 Bartzelona   CDH Bipolo 4-1   C.G. Puigcerdà
2014-15 Jaka   FC Barcelona 6-2   C.G. Puigcerdà
2015-16 Donostia   Txuri Urdin 4-1   CH Jaca
2016-17 Valdemoro   CH Jaca 2-1   Txuri Urdin
2017-18 Donostia   Txuri Urdin 3-1   CH Jaca
  • ¹ 1987 eta 1988 urteetan ez zen seniorrentzako txapelketa antolatu, 20 urtez azpiko eta 21 urtez azpikoentzako txapelketak baizik.

Garaileak tituluen araberaAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  CH Jaca 15 1985, 1988*, 1989, 1993, 1995, 1996, 1998, 2001, 2002, 2003, 2006, 2011, 2012, 2013, 2017
  C.G. Puigcerdà 12 1983, 1984, 1986, 1987*, 1992, 1999, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010
  Txuri Urdin 8 1979, 1980, 1990, 1991, 1994, 2000, 2016, 2018
  FC Barcelona 5 1976, 1977, 1982, 1997, 2015
  Real Sociedad 3 1973, 1974, 1975
  Casco Viejo Bilbao 2 1978, 1981
  Atletico Madril 1 1953
  CD Hielo Bipolo 1 2014

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu