Enya, jaiotzez Eithne Patricia Ní Bhraonáin (Gweedore/Gaoth Dobhair, Donegal/Dhún na nGall, 1961eko maiatzaren 17a-) abeslari irlandarra da.

Enya
Bizitza
Izen osoa Eithne Pádraigín Ní Bhraonáin
Jaiotza Gaoth Dobhair1961eko maiatzaren 17a (59 urte)
Herrialdea  Irlandako Errepublika
Familia
Aita Leo Brenan
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, kantugilea, musikagilea, piano-jotzailea eta soinu banda konpositorea
Influentziak Brian Eno
Genero artistikoa musika elektronikoa
Ahots mota mezzosopranoa
Musika instrumentua pianoa
ahotsa
Diskoetxea Warner Music Group
IMDb nm0258216
enya.com

Folk musikaren arloan "Clannad" taldean parte hartu izan du, baina ezagunagoa bakarkako bere ibilbideagatik, New Age estiloan. Gaelerazko hiztuna izanda, bere jatorrizko hizkuntzaz egin izan ditu abesti mordoa, ugariagoak diren ingelesezkoekin batera.

Bere izen artistikoa, "Enya", Eithne bere jatorrizko izenaren transkripzio ingelesa da, nolabait.

DiskografiaAldatu

  1. Enya (1987)
  2. Watermark (1988)
  3. Shepherd Moons (1991)
  4. The Celts (1992)
  5. The Memory of Trees (1995)
  6. Paint the Sky with Stars (1997)
  7. A Day Without Rain (2000)
  8. Amarantine (2005)
  9. And Winter Came... (2008)
  10. The Very Best of Enya (2009)
  11. Drak Sky Island (2015)

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Enya