Ireki menu nagusia


Donostiako Nazioarteko Krosa Lasarte-Orian urtero egiten den kros txapelketa da. Urtarrila bukaeran jokatzen da.

Donostiako Nazioarteko Krosa
Sorrera 1956 (gizonezkoak)
1971 (emakumezkoak)
Tokia Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Modalitatea krosa
Distantzia 10 km (gizonezkoak)
8 km (emakumezkoak)
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Etiopia Mammo Wolde (3)
Emakumezkoak:
Espainia Carmen Valero (4)
Errekorrak Gizonezkoak (2016):
28:59 Etiopia Imane Merga
Emakumezkoak (2015):
23:19 Kenya Betsy Saina
Txapeldunak Gizonezkoak (2019):
Bahrain Hassan Chani
Emakumezkoak (2019):
Espainia Irene Sanchez Escribano
Webgunea www.krosdonostia.com

Eduki-taula

HistoriaAldatu

1955eko martxoaren 19an Nazioen Krossa jokatu zen Lasarteko hipodromoan. English Cross Country Union-eko idazkaria zen Mr. Richardsonek Gipuzkoako Atletismo Elkarteari esan zion urtero krosa antolatzeko toki egokia zela[1]. Hasieratik izan zuen beraz Nazioarteko izaera.

PalmaresaAldatu

Urtea Gizonezkoak Denbora Emakumezkoak Denbora
1956   Ken Norris 39:37.0
1957   Antonio Amorás 39:19.8
1958   Emil Zátopek 39:54.3
1959    Alain Mimoun 38:38.8
1960   Gerald North 40:08.8
1961   Ali Ben Lahce 41:36.8
1962   Rhadi Ben Abdesselam 38:51.8
1963   Mammo Wolde 30:33.4
1964   Mammo Wolde 29:48.1
1965   Mohammed Gammoudi 30:44.1
1966   Nikolay Dutov 30:59.3
1967   Mammo Wolde 31:04.2
1968   Jose Migel Maiz 33:07.6
1969   Mike Tagg 30:49.4
1970   Mike Tagg 30:48.0
1971   Trevor Wright 32:18.1   Zina Boniolo ?
1972   Lachlan Stewart 32:04.0   Belen Azpeitia ?
1973   David Bedford 33:15.8   Annie van Stiphout ?
1974   Mariano Haro 30:43.0   Carmen Valero 10:06
1975   Mariano Haro 31:30.5   Carmen Valero ?
1976   Carlos Lopes 33:57.6   Carmen Valero 10:35
1977   Fernando Fernández 30:52.   Carmen Valero 12.28
1978   John Wild 32:42   Joëlle Debrouwer 13:35
1979   Julian Goater 31:58   Pilar Fernández 13:25
1980   Nathaniel Muir 31:06   Christine Benning 12:42
1981   José Luis González 31:07   Asunción Sinobas 13:02
1982   Eshetu Tura 31:29   Rosa Mota 12:53
1983   Mohamed Kedir 29:59   Rosa Mota 12:18
1984   Mohamed Kedir 30:21   Rosa 12:24
1985   Wodajo Bulti 31:17.2   Asunción Sinobas 12:36
1986   Constantino Esparcia ?   Jane Shields ?
1987   Paul Kipkoech 30:35   Angela Tooby 11:32
1988   John Ngugi 31:42   Angelines Rodríguez ?
1989   Chala Kelile 29:29.2   Jane Shields 11:24
1990   Paul Bitok ?   Jeanne-Marie Pipoz ?
1991   Addis Abebe 30:09   Susan Sirma 18:58
1992   Fita Bayisa 29:38   Luchia Yishak 18:35
1993   Fita Bayesa 29:12   Luchia Yishak 18:42
1994   Haile Gebrselassie 30:23   Yelena Romanova 19:06
1995   Paulo Guerra 32:13   Elena Fidatov 19:50
1996   James Kariuki 29:39   Derartu Tulu 18:34
1997   Hillary Korir 31:19   Derartu Tulu 19:25
1998   Paulo Guerra 29:40   Anita Weyermann 18:59
1999   Jon Brown 31:20   Helena Sampaio 20:04
2000   Eduardo Henriques 30:05   Margaret Okayo 19:14
2001   Abraham Chebii 30:42   Lydia Cheromei 19:23
2002   John Yuda 28:44   Carla Sacramento 18:20
2003   Zersenay Tadese 32:48   Pamela Chepchumba 19:44
2004   Gebre Gebremariam 30:48   Dorcus Inzikuru 19:45
2005   Serhiy Lebid 30:50   Benita Johnson 19:01
2006   Zersenay Tadese 29:28   Marta Domínguez 20:22
2007   Ibrahim Jeilan 29:38   Hayley Yelling 17:51
2008   Josphat Menjo 29:50   Eunice Jepkorir 17:54
2009   Teklemariam Medhin 31:47   Anikó Kálovics 18:45
2010   Mike Kigen 31:29   Anikó Kálovics 19:45
2011   Josphat Menjo 31:06   Nuria Fernández 18:54
2012   Mike Kigen 38:08   Nazareth Weldu 27:18
2013[2]   Teklemariam Medhin 31:59   Sofia Assefa 22:23
2014[3]   Joseph Ebuya 32:00   Milcah Chemos Cheywa 24:21
2015[4]   Teklemariam Medhin 30:54   Betsy Saina 23:19
2016[5]   Imane Merga 28:59   Hiwot Ayalew 26:57
2017[6]   Sadik Mikhou 30:01   Bontu Rebitu 29:19
2018[7]   Awake Ayalew 32:52   Daisy Jepkemei 27:51
2019   Hassan Chani 33:55   Irene Sanchez Escribano 32:07

GaraipenakAldatu

GizonezkoakAldatu

Korrikalaria Garaipenak Urteak
  Mammo Wolde 3 1963, 1964, 1967
  Mike Tagg 2 1969, 1970
  Mariano Haro 2 1974, 1975
  Mohamed Kedir 2 1983, 1984
  Fita Bayesa 2 1992, 1993
  Paulo Guerra 2 1995, 1998
  Zersenay Tadese 2 2003, 2006
  Mike Kigen 2 2010, 2012
  Teklemariam Medhin 2 2013, 2015

EmakumezkoakAldatu

Korrikalaria Garaipenak Urteak
  Carmen Valero 4 1974, 1975, 1976, 1977
  Rosa Mota 3 1982, 1983, 1984
  Asunción Sinobas 2 1981, 1985
  Jane Shields 2 1986, 1989
  Luchia Yishak 2 1992, 1993
  Derartu Tulu 2 1996, 1997
  Anikó Kálovics 2 2009, 2010

ErreferentziakAldatu

  1.   Historia . Noiz kontsultatua: 2017-12-30 .
  2. (Gaztelaniaz)  vamosacorrer.com Clasificaciones del Cross Internacional de Donostia 2013: Medhin gana sobre el barro del Hipódromo . Noiz kontsultatua: 2017-12-30 .
  3.   Vasca, EiTB Radio Televisión Pública Ebuya eta Chemos, irabazle Donostian . Noiz kontsultatua: 2017-12-30 .
  4. Txantiloi:Es-Es  Ramos, Gabi (2015-01-11) «Teklemariam Medhin y Betsy Saina ganadores 60 Cross de Donostia» Cadena SER . Noiz kontsultatua: 2017-12-30 .
  5.   Merga . Noiz kontsultatua: 2017-12-30 .
  6.   SL, TAI GABE DIGITALA (2017-01-29) «Bahrain Donostiako Nazioarteko Krosaren palmaresean sartu da» naiz: . Noiz kontsultatua: 2017-12-30 .
  7.   «Awake Ayalew y Daisy Jepkemei ganan el Cross Internacional de San Sebastián» Mundo Deportivo . Noiz kontsultatua: 2018-05-20 .

Kanpo loturakAldatu