Ireki menu nagusia

Asiako Errugbi Txapelketa

Asiako Errugbi Txapelketa (Asian Rugby Championship) Asiako errugbi selekzio onenen artean urtero jokatzen den txapelketa da. 1969an abiatu zen eta hainbat berregituraketa izan ditu historian zehar. Orain arteko final guztietan Japoniako errugbi selekzioa aritu da eta 23 garaipen lortu ditu.

Asiako Errugbi Txapelketa
Asia Rugby Championship
Antolatzailea Asia Rugby
Sorrera 1969 (ARC)
2008 (Bost Nazioak)
2015 (Hiru Nazioak)
Eremua Asia
Taldeak aldakorra
Garaipen gehien Japonia Japonia (25 Kopa)
Txapelduna Flag of Hong Kong.svg Hong Kong (2019)
Webgunea www.asian5nations.com
Japoniako errugbi selekzioak irabazi ditu txapelketa gehienak, argazkian 2016ko garaipena ospatzen.

EgituraAldatu

1969an abiatu zen Asiako Errugbi Txapelketa Taipei, Hong Kong, Japonia, Korea eta Tailandiaren artean Tokion jokatu zena eta Japonia izan zen garailea. 1982 arteko ekitaldi guztiak berak irabazi zituen ondoren. Urte hartan Hego Korea nagusitu zen eta ordutik aurrera bi talde hauek izan ziren txapeldun bakarrak.

1969 eta 1996 artean maila bakarra izan zen bi multzotan banaturikoa, baina errugbia Asian gora zihoala ikusita bigarren maila bat gehitu zioten 1998an.

2008an berregituraketa bat izan zen. Lehen mailan bost talde finkatu ziren ea urtero azkenak maila galdu eta bigarren mailakoak hartzen zuen haren tokia. Japoniak irabazi zituen ekitaldi guztiak baina Hong Kong ere indartsu aritu zen.

2015 urtean berregituraketa berri bat egin zen eta maila nagusian hiru talde gelditu ziren.

2018 denboraldian Japoniak uko egin zion parte hartzeari eta bere tokia Malaysiak hartu zuen.

PalmaresaAldatu

Asiako Errugbi Txapelketa (1969-2007)Aldatu

Urtea Egoitza Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
1969   Tokio   Japonia   Hego Korea   Hong Kong
1970   Bankok   Japonia   Hego Korea ez
1972   Hong Kong   Japonia   Hong Kong   Thailandia
1974   Kolonbo   Japonia   Sri Lanka   Hego Korea
1976   Tokio   Japonia   Hego Korea ez
1978   Kuala Lumpur   Japonia   Hego Korea   Singapur
1980   Taipei   Japonia   Hego Korea   Hong Kong
1982   Singapur   Hego Korea   Japonia   Hong Kong
1984   Fukuoka   Japonia   Hego Korea   Taiwan
1986   Bankok   Hego Korea   Japonia   Thailandia
1988   Hong Kong   Hego Korea   Japonia   Hong Kong
1990   Kolonbo   Hego Korea   Japonia   Hong Kong
1992   Hong Kong   Japonia   Hong Kong   Hego Korea
1994   Kuala Lumpur   Japonia   Hego Korea   Hong Kong
1996   Taipei   Japonia   Hego Korea   Hong Kong
1998   Singapur   Japonia   Hego Korea   Hong Kong
2000   Aomori   Japonia   Hego Korea   Taiwan
2002   Bankok   Hego Korea   Japonia   Hong Kong
2004   Hong Kong   Japonia   Hego Korea   Hong Kong
2006-07   Hong Kong
  Kolonbo
  Japonia   Hego Korea   Hong Kong

Bost Nazioak (2008-2014)Aldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena Laugarrena Bosgarrena
2008   Japonia   Hego Korea   Hong Kong   Kazakhstan Arabiar Golkoa*
2009   Japonia   Kazakhstan   Hego Korea   Hong Kong   Singapur
2010   Japonia   Kazakhstan   Hong Kong Arabiar Golkoa*   Hego Korea
2011   Japonia   Hong Kong   Arabiar Emirerri Batuak   Kazakhstan   Sri Lanka
2012   Japonia   Hego Korea   Hong Kong   Arabiar Emirerri Batuak   Kazakhstan
2013   Japonia   Hego Korea   Hong Kong   Filipinak   Arabiar Emirerri Batuak
2014   Japonia   Hong Kong   Hego Korea   Filipinak   Sri Lanka
  • Arabiar Golkoa errugbi selekzioa Persiar golkoaren inguruan daude herrialde arabiarrek osatzen dute.

Hiru Nazioak (2015- )Aldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2015   Japonia   Hong Kong   Hego Korea
2016   Japonia   Hong Kong   Hego Korea
2017   Japonia   Hong Kong   Hego Korea
2018   Hong Kong   Hego Korea   Malaysia
2019   Hong Kong   Hego Korea   Malaysia

EmaitzakAldatu

Taldea Txapeldun Bigarren Hirugarren
  Japonia 25 5 0
  Hego Korea 5 17 7
  Hong Kong 2 7 15
  Kazakhstan 0 2 0
  Sri Lanka 0 1 0
  Thailandia 0 0 2
  Taiwan 0 0 2
  Malaysia 0 0 2
  Singapur 0 0 1
  Arabiar Emirerri Batuak 0 0 1

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu