Ireki menu nagusia

Josep Miquel Arenas Beltran (Sa Pobla, Mallorca, 1993ko abenduaren 18a) Valtònyc izen artistikoa erabiltzen duen rap abeslari bat da. Bere letretan hainbat gai politiko lantzen ditu, eta ezaguna egin zen 2012ko abuztuaren 23an Espainiako Polizia Nazionalak atxilotu zuelako terrorismoari gorazarre eta Espainiako erregearen aurkako irainak egitea leporatuta[1]. 2017ko otsailaren 22an Espainiako Audientzia Nazionalak hiru urte eta erdiko kartzela zigorra ezarri zion ETA eta GRAPO goratzeagatik eta Koroaren aurkako irain larriak egiteagatik[2]. Espainiako Auzitegi Gorenak zigorra baieztatu zuen 2018ko otsailaren 20an[3].

Valtònyc
Demà pots ser tu DC71147 (40374672995) (cropped).jpg
Bizitza
Izen osoa Josep Miquel Arenas Beltran
Jaiotza Sa Pobla1993ko abenduaren  18a (25 urte)
Herrialdea  Espainia
Bizilekua Belgika
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
katalana
Jarduerak
Jarduerak raperoa
Genero artistikoa hip hopa
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioa ateismoa

DiscografiaAldatu

  • El Reincident (2018)
  • Neversleep (2016)
  • La autodestrucción y sus ventajas (autoeditat, 2015)
  • Simbiosi (autoeditat, 2015)
  • Eutanàsia (autoeditat, 2014)
  • Microglicerina (autoeditat, 2013)
  • Aina i altres ansietats (autoeditat, 2013)
  • Cadenes (autoeditat, 2012)
  • Rap rural (amb Swing) (2012)
  • Mallorca és ca nostra (autoeditat, 2012)
  • Residus d'un poeta (autoeditat, 2012)
  • Jazz amb llàgrimes de rom (autoeditat, 2011)
  • Misantropia (autoeditat, 2010)
  • Desde el papel (autoeditat, 2009)

ErreferentziakAldatu

  1. (Gaztelaniaz)  «El 'rapero payés' Valtonyc, en libertad con cargos tras declarar en Policía» Ultima Hora 2012-08-22 . Noiz kontsultatua: 2018-02-20 .
  2.   20Minutos «El rapero Valtonyc es condenado a prisión por decir que "los Borbones son unos mafiosos"» 20minutos.es - Últimas Noticias . Noiz kontsultatua: 2018-02-20 .
  3. (Katalanez)  El raper Valtònyc, condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, . Noiz kontsultatua: 2018-02-22 .