Ireki menu nagusia

Véronique Sanson (Boulogne-Billancourt, Frantzia, 1949ko apirilaren 24a) frantsesezko abeslaria eta musikagilea da. Frantses abestigintza nahiko motel zebilen garaian, gertaera nabarmena izan zen Véronique Sansonen Amoureuse diskoa (1972). Entzuleek harrera ona egin zioten vibrato oso bereziko ahots hari, rock- eta sanba-ukituak dituen musikari eta freskotasunez betetako testuei. Ospe handia lortu zuen Vancouver (1976) eta Hollywood (1977) lanekin. Azken lan horretan, swingerako joera azaltzen da. Ondoren, oinarri poetikoko eta etsipenezko lanak egin zituen, bluesaren eraginpean: Ma révérence (1979) eta Le temps est assassin (1983).

Véronique Sanson
Véronique Sanson - Seine musicale Boulogne-Billancourt 2018.jpg
Bizitza
Izen osoa Véronique Marie Line Sanson
Jaiotza Boulogne-Billancourt1949ko apirilaren 24a (70 urte)
Herrialdea  Frantzia
Familia
Aita René Sanson
Ezkontidea(k) Stephen Stills  (1973 -  1979)
Pierre Palmade Itzuli  (1995 -  2001)
Bikotea(k) Michel Berger
Seme-alabak
Hezkuntza
Heziketa Cours Hattemer Itzuli
Hizkuntzak Canadian French Itzuli
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria eta recording artist Itzuli
Jasotako sariak
Genero artistikoa chansona
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea Warner Music Group
IMDb nm0763070
www.veronique-sanson.net

Beste batzuetan, erritmo-etorri nabarmeneko lanak egin zituen, eta arrakasta handia izan zuten entzuleen artean: Celui qui n'essaie pas (1979) eta Rien que de l'eau (1992). Estatu Batuetan egin zituen urteetan, trebetasun handia lortu zuen eszenan, eta erritmo eta sentiberatasunezko jai handi bilakatu ziren haren kontzertuak. Pragako Orkestra Filarmonikoarekin Symphonie Sanson lana grabatu zuen. I Muvrini Korsikako taldearekin ere lan egin du. 2010ean plazaratu zuen azken diskoa, Plusieurs Lunes.

DiskografiaAldatu

Estudio albumakAldatu

  • Amoureuse (1972)
  • De l'autre côté de mon rêve (1972)
  • Le maudit (1974)
  • Vancouver (1976)
  • Hollywood (1977)
  • 7ème (1979)
  • Laisse-la vivre (1981)
  • Véronique Sanson (1985)
  • Moi le venin (1988)
  • Sans regrets (1992)
  • Indestructible (1998)
  • D'un papillon à une étoile (1999)
  • Longue distance (2004)
  • Plusieurs Lunes (2010)

Zuzeneko albumakAldatu

  • Live at the Olympia 1976
  • Live au Palais des Sports 1981
  • L'Olympia 1985
  • A l'Olympia 89
  • Symphonique Sanson (1989)
  • Zenith 93
  • Comme ils l'imaginent (1995)
  • Véronique Sanson chante Michel Berger, Avec vous (2000)
  • Olympia 2005
  • Le Cirque Royal de Véronique Sanson (2012)

ErreferentziakAldatu

Kanpo loturakAldatu