Ireki menu nagusia

Tania Elosegi Mayor (Donostia, 1981eko abenduaren 13a - ) euskal golf-jokalaria da.

Tania Elosegi
— Golf-jokalaria —
2009 Women's British Open - Tania Elosegui (1).jpg
Tania Elosegi
Informazio pertsonala
Izen osoa Tania Elosegi Mayor
Jaiotza 1981eko abenduaren 13a (37 urte)
Donostia,  Gipuzkoa
Herritartasuna  EH
Ibilbidea
Unibertsitatea EHU
Profesional bilakatua 2005
Egungo tour(rak) LET (2005)
LPGA Tour (2009)
Garaipen profesionalak 1
Garaipen kopurua tourren arabera
Europako Ladies Tour 1
LPGA Major Txapelketetan emaitzarik onena
Kraft Nabisco Txapelketa CUT: 2010
LPGA Txapelketa CUT: 2010
AEBtako Emakumezko Irekia CUT: 2010
Emakumezkoen Britainiar Irekia T69: 2008
Sariak
(Sari guztiak, palmaresa atalean)

BiografiaAldatu

9 urte zituela hasi zen golfean eta amateur moduan sari asko lortu zituen. Enpresa Zuzendaritza ikasi zuen EHUn. Real Golf Club de San Sebastian klubean izan zen.

2002, oraindik amateurra zela, Elosegik brontzezko domina lortu zuen Munduko Amateur Txapelketan, Malaysian. Europako Talde Txapelketetan bi urrezko domina eta zilarrezko bat junior txapelketetan irabazi zituen. 2005eko azaroaren 25ean profesional bilakatu zen[1].

Urte hartan Europako Ladies Tourren hasi, baina, ez zuen emaitza onik lortu 2009ra arte. Orduan ABN AMRO Emakumezkoen Txapelketan garaipena lortu eta top 10ean amaitu zen txapelketa guztietan. Horri esker, 2009ko Solheim Kopako Europako taldean parte hartu zuen.

PalmaresaAldatu

  • 1998 : Euskadiko Emakumezko Golf Txapelketa
  • 1999 : Frantziako Nazioarteko Emakumezko Junior Golf Txapelketa
  • 1999 : Euskadiko Emakumezko Golf Txapelketa
  • 2000 : Espainiako Emakumezko Golf Txapelketa
  • 2000 : Mediterranear Jokoetan Brontzezko domina
  • 2004 : Xerez Golf Txapelketa
  • 2005 : Biarritz Cup
  • 2007 : Espainiako Emakumezko Golf Txapelketa
  • 2007 : Telkom Women's Classic
  • 2009: ABN AMRO Emakumezkoen Irekia

Taldekako txapelketakAldatu

Amateur

  • Espirito Santo Saria (Espainiarekin): 2002

Profesional

  • Solheim Kopa (Europarekin): 2009
  • Munduko Txapelketa (Espainiarekin): 2007, 2008

Solheim Koparen emaitzakAldatu

Urtea Partida
guztira
W-L-H
guztira
W-L-H
singleak
W-L-H
laukoteak
W-L-H
lau-bola
Irabazitako
puntuak
Puntuen
%
Ibilbide osoa 3 1-2-0 0-1-0 0-0-0 1-1-0 1 %33,33
2009 3 1-2-0 0-1-0 C. Kimek menderatua 0-0-0 1-1-0 H. Alfredssonekin garaipen 1, H. Alfredssonekin galdutako 5&4 1 %33,33

ErreferentziakAldatu

Kanpo loturakAldatu