Sotileza Bandera urtero Santanderren jokatzen den traineru estropada da. Kantabriako taldeek bakarrik hartzen dute parte.

Sotileza Bandera
Sorrera 1977
Herria Santander, Kantabria
Parte-hartzaileak aurredenboraldikoa
Modalitatea lerrokatua
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Kantabria Astillero (16)
Emakumezkoak:
hainbat (2)
Azken ekitaldia 2024
Irabazlea(k) Gizonezkoak:
Kantabria Camargo
Emakumezkoak:
Kantabria Astillero

Palmaresa

aldatu
Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
1977 Castro Urdiales Pedreña Astillero
1978 Astillero Castro Urdiales Laredo
1979 Pedreña Castro Urdiales Laredo
1980 Castro Urdiales Astillero Kaiku (gonbidatua)
1981 Castro Urdiales Pedreña Astillero
1982 Astillero Castro Urdiales Pedreña
1983 Pedreña Astillero Santoña
1984 Castro Urdiales Santoña Pedreña
1985 Santoña Pedreña Camargo
1986 Castro Urdiales Camargo Santoña
1987 Castro Urdiales Santoña Camargo
1988 Camargo Santoña Ciudad de Santander
1989 Ciudad de Santander Santoña Castro Urdiales
1990 Castro Urdiales Ciudad de Santander Camargo
1991 Ciudad de Santander Camargo Santoña
1992 Camargo Santoña Astillero
1993 Ciudad de Santander Camargo Carasa
1994 Astillero Carasa Ciudad de Santander
1995 Ciudad de Santander Santoña Castro Urdiales
1996 Ciudad de Santander Camargo Santoña
1997 Pedreña Ciudad de Santander Colindres
1998 Castro Urdiales Astillero Ciudad de Santander
1999 Castro Urdiales Astillero Ciudad de Santander
2000 Ciudad de Santander Astillero Pedreña
2001¹ Ciudad de Santander Castro Urdiales Pedreña
2002 Astillero Castro Urdiales Pedreña
2003 Ciudad de Santander Pontejos Camargo
2004 Astillero Pedreña Pontejos
2005 Astillero Pedreña Ciudad de Santander
2006 Astillero Pedreña Laredo
2007 Pedreña Astillero Castro Urdiales
2008 Astillero Pedreña Castro Urdiales
2009 Castro Urdiales Camargo Santoña
2010 Pedreña Camargo Castro Urdiales
2011 Astillero Pedreña Castro Urdiales
2012 Astillero Castro Urdiales Pedreña
2013 Astillero Pedreña Castreña
2014 Astillero Pedreña Santoña
2015 Pedreña Castreña Astillero
2016² Astillero Camargo Santoña
2017 Astillero Pedreña Santoña
2018 Astillero Pedreña Santoña
2019 Astillero Camargo Castreña
2020 Pedreña Castreña Camargo
2021 Pedreña Camargo Castreña
2022 Pedreña Camargo Castreña
2023 Camargo Pedreña Astillero
2024³² Camargo Pedreña Laredo
  • ¹ 2001eko ekitaldian bandera eman zitzaion irabazleari baina ibilbidea desberdina izan zenez Kantabriako Arraun Federazioak ekitaldi hori Sotileza Banderako palmaresetik kentzea erabaki zue.
  • ² 2016an Pedreña deskalifikatua izan zen Astillero abordatzeagatik. Arraunlarien arteko borrokak ere izan ziren uretan[1].
  • ³ 2024an 3. eta 4. zihoazen Castreña eta Atillero deskalifikatu egin zituzten amaierako buia baborretik uztearren[2].

Garaipenak

aldatu
Taldea Garaipenak Urteak
Astillero 16 1978, 1982, 1994, 2002, 2004, 2005, 2006, 2008, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017, 2018, 2019
Castro Urdiales 10 1977, 1980, 1981, 1984, 1986, 1987, 1990, 1998, 1999, 2009
Pedreña 9 1979, 1983, 1997, 2007, 2010, 2015, 2020, 2021, 2022
Ciudad de Santander 8 1989, 1991, 1993, 1995, 1996, 2000, 2001, 2003
Camargo 4 1988, 1992, 2023, 2024
Santoña 1 1985

Emakumezkoen bandera

aldatu

2017ko ekitaldian baino ez dira hiru traineru elkartu lehiarako. Urte horretatik aurrera hasi zen Bandera ematen.

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2014 Santoña
2015 Santoña Colindres
2016 Colindres
2017 Camargo Astillero Colindres
2018 Camargo Colindres
2019* Colindres Camargo
2020 Castreña Santoña
2020 Pedreña Castreña
2022 Castreña La Planchada (Astillero)
2023 ez zen jokatu
2024 Astillero
  • 2019an Camargo deskalifikatu egin zuten Colindres abordatzeagatik.

Erreferentziak

aldatu
  1. (Gaztelaniaz) GONZÁLEZ, RAFA. (2016-06-16). «Sotileza sin sutileza» El Diario Montañés (Noiz kontsultatua: 2024-06-03).
  2. (Gaztelaniaz) EUGENIO LOGRA CON CAMARGO LA BANDERA DE LA SOTILEZA Y SE LA DEDICA A SU HERMANA – Gozón Deportivo. (Noiz kontsultatua: 2024-06-03).

Kanpo estekak

aldatu