Serbiako futbol liga

Serbiako futbol liga edo Serbiako SuperLiga (serbieraz Суперлига Србије Serbian jokatzen den futbol txapelketa nagusia da. 16 taldek hartzen dute parte eta FK Partizan da Liga gehien irabazi dituen taldea.

Serbiako futbol liga
Суперлига Србије
Superliga Srbije
Antolatzailea Фудбалски савез Србије
Fudbalski savez Srbije
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1992 (Serbia eta Montenegro)
2006 (Serbiako Superliga)
Eremua  Serbia
Taldeak 16
Maila 1
Jeitsiera Prva liga Srbija
Garaipen gehien Guztira: Izar Gorria (30 Liga)
Serbiako Ligan: Partizan (8 Liga)
Txapelduna Izar Gorria (2019-20)
Webgunea www.superliga.rs

HistoriaAldatu

1992-93a izan zuen lehen denboraldia Jugoslavia desegitearekin batera bertako liga ere bukatu zenean.

Hasiera batean Jugoslaviako Liga izenarekin jarraitu zuen izan ere Serbia eta Montenegrok Jugoslavia izenari eusti baitzioten. Bi herrialde hauetako taldeek hartu zuten parte. 2006an bi herrialdeek banatzea erabaki zuten eta bakoitzak bere liga eratu zuen. Horrela sortu ziren Serbiako SuperLiga eta Montenegroko Lehen Maila.

EgituraAldatu

2015-16an txapelketaren egitura aldatu egin da eta bi fasetan jokatzen da. Fase erregularrean lorturiko puntuak erdira jeisten dira eta bigarren fase bat hasten da, zortzi onenek txapelketa fasea jokatzen dute eta zortzi eskasenek jaitsiera fasea.

Podiuma (guztira)Aldatu

     
 
 
 
Izar Gorria
30 Liga
     
 
 
 
Partizan
27 Liga
     
 
 
 
OFK Beograd
5 Liga

Jugoslaviako Liga (Serbia eta Montenegro)Aldatu

Hiru taldek irabazi zuten liga eta hirurak Belgradekoak dira.

PalmaresaAldatu

Denboraldia Irabazlea Bigarrena Goleatzailea (golak)
1992-93 FK Partizan Izar Gorria   Anto Drobnjak (22)
  Vesko Mihajlović (22)
1993-94 FK Partizan Izar Gorria   Savo Milošević (21)
1994-95 Izar Gorria FK Partizan   Savo Milošević (30)
1995-96 FK Partizan Izar Gorria   Vojislav Budimirović (23)
1996-97 FK Partizan Izar Gorria   Zoran Jovičić (21)
1997-98 FK Obilić Izar Gorria   Saša Marković (27)
1998-99 FK Partizan FK Obilić   Dejan Osmanović (16)
1999-2000 Izar Gorria FK Partizan   Mateja Kežman (27)
2000-01 Izar Gorria FK Partizan   Petar Divić (27)
2001-02 FK Partizan Izar Gorria   Zoran Đurašković (27)
2002-03 FK Partizan Izar Gorria   Zvonimir Vukić (22)
2003-04 Izar Gorria FK Partizan   Nikola Žigić (19)
2004-05 FK Partizan Izar Gorria   Marko Pantelić (21)
2005-06 Izar Gorria FK Partizan   Srđan Radonjić (20)

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
FK Partizan 8 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2002, 2003, 2005
Izar Gorria 5 1995, 2000, 2001, 2004, 2006
FK Obilić 1 1998

Serbiako SuperLigaAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea (golak)
2006-07 Izar Gorria 51 FK Partizan 42   Srđan Baljak (18)
2007-08 FK Partizan 80 Izar Gorria 75   Nenad Jestrović (13)
2008-09 FK Partizan 80 FK Vojvodina 61   Lamine Diarra (19)
2009-10 FK Partizan 78 Izar Gorria 71   Dragan Mrđa (22)
2010-11 FK Partizan 76 Izar Gorria 70   Ivica Iliev (13)
  Andrija Kaluđerović (13)
2011-12 FK Partizan 80 Izar Gorria 68   Darko Spalević (19)
2012-13 FK Partizan 73 Izar Gorria 62   Miloš Stojanović (19)
2013-14 Izar Gorria 72 FK Partizan 71   Dragan Mrđa (19)
2014-15 FK Partizan 71 Izar Gorria 64   Patrick Friday Eze (15)
2015-16¹ Izar Gorria 54 FK Partizan 40   Aleksandar Katai (21)
2016-17 FK Partizan 58 Izar Gorria 55   Uroš Đurđević (24)
  Leonardo (24)
2017-18 Izar Gorria 60 FK Partizan 43   Aleksandar Pešić (25)
2018-19 Izar Gorria 60 FK Radnički Niš 48   Nermin Haskić (24)
2019-20 Izar Gorria 78 FK Partizan 64   Vladimir Silađi (16)
  Nenad Lukić (16)
  Nikola Petković (16)
  • ¹ 2015-16an egitura aldatu zen, ordutik aurrera liga bi fasetan jokatzen da.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
FK Partizan 8 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2017
Izar Gorria 6 2007, 2014, 2016, 2018, 2019, 2020

Serbiar txapeldunak (garai guztiak)Aldatu

Jugoslaviako Liga eta Serbiakoa batera hartuta.

Taldea Garaipenak Urteak
Izar Gorria 30 1951, 1953, 1956, 1957, 1959, 1960, 1964, 1968, 1969, 1970, 1973, 1977, 1980, 1981, 1984, 1988, 1990, 1991, 1992, 1995, 2000, 2001, 2004, 2006, 2007, 2014, 2016, 2018, 2019, 2020
FK Partizan 27 1947, 1949, 1961, 1962, 1963, 1965, 1976, 1978, 1983, 1986, 1987, 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2002, 2003, 2005, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2017
OFK Beograd 5 1931, 1933, 1935, 1936, 1939
SK Jugoslavija (Belgrad) 2 1924, 1925
FK Vojvodina 2 1966, 1989
FK Obilić 1 1998

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu