Montenegroko futbol liga

Montenegroko futbol liga (serbo-kroazieraz Prva crnogorska fudbalska liga) Montenegron jokatzen den futbol txapelketa nagusia da. 2006 urtean abiatu zen herrialdea Serbiarekin banatu zenean.

Montenegroko futbol liga
Prva crnogorska fudbalska liga
Antolatzailea Fudbalski savez Crne Gore
Konfederazioa UEFA
Sorrera 2004
Eremua  Montenegro
Taldeak 10
Maila 1
Jeitsiera Druga Crnogorska Liga
Garaipen gehien Sutjeska (4 Liga)
Budućnost (4 Liga)
Txapelduna Budućnost (2019-20)
Webgunea www.fscg.me

HistoriaAldatu

1992-93a izan zuen lehen denboraldia Jugoslavia desegitearekin batera bertako liga ere bukatu zenean.

Hasiera batean Jugoslaviako Liga izenarekin jarraitu zuen izan ere Serbia eta Montenegrok Jugoslavia izenari eusti baitzioten. Bi herrialde hauetako taldeek hartu zuten parte. 2006an bi herrialdeek banatzea erabaki zuten eta bakoitzak bere liga eratu zuen. Horrela sortu ziren Serbiako SuperLiga eta Montenegroko Lehen Maila.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Sutjeska
4 Liga
     
 
 
 
Budućnost
4 Liga
     
 
 
 
Rudar
2 Liga

Jugoslaviako Liga (Serbia eta Montenegro)Aldatu

Hiru taldek irabazi zuten liga eta hirurak Belgradekoak dira.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
FK Partizan 8 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2002, 2003, 2005
Izar Gorria 5 1995, 2000, 2001, 2004, 2006
FK Obilić 1 1998

Montenegroko Liga (2006- )Aldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea (golak)
2006-07 Zeta 78 Budućnost 76   Damir Čakar (16)
  Žarko Korać (16)
2007-08¹ Budućnost 66 Zeta 66   Ivan Jablan (13)
2008-09 Mogren 74 Budućnost 70   Fatos Bećiraj (18)
2009-10 Rudar 71 Budućnost 69   Ivan Bošković (28)
2010-11 Mogren 73 Budućnost 73   Ivan Vuković (20)
2011-12 Budućnost 80 Rudar 77   Admir Adrović (22)
2012-13 Sutjeska 65 Lovćen 60   Admir Adrović (15)
  Žarko Korać (15)
2013-14 Sutjeska 63 Budućnost 59   Stefan Mugoša (15)
2014-15 Rudar 72 Sutjeska 69   Goran Vujović (21)
2015-16 Mladost 67 Budućnost 63   Marko Scepanovic (11)
2016-17¹ Budućnost 57 Zeta 57   Bojan Božović (11)
  Goran Vujović (11)
2017-18 Sutjeska 79 Budućnost 57   Igor Ivanović (9)
2018-19 Sutjeska 74 Budućnost 65   Nikola Krstovic (17)
2019-20 Budućnost 73 Sutjeska 55   Marko Ćetković (10)
  • ¹ 2007-08 eta 2016-17 denboraldietan gauza bitxia gertatu zen, lehen hiru taldeak puntutan berdinduta gelditu baitziren:

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
FK Sutjeska 4 2013, 2014, 2018, 2019
FK Budućnost 4 2008, 2012, 2017, 2020
FK Mogren 2 2009, 2011
FK Rudar 2 2010, 2015
FK Zeta 1 2006
OFK Titograd (Mladost) 1 2016

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu