Serbiako futbol kopa

Serbiako futbol Kopa (serbieraz Куп Србије у фудбалу, Kup Srbije u nogometu) Serbian jokatzen den kanporaketa bidezko futbol txapelketa da.

Serbiako futbol kopa
Куп Србије
Kup Srbije
Antolatzailea Фудбалски савез Србије
Fudbalski savez Srbije
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1992 (Jugoslavia)
2003 (Serbia eta Montenegro)
2006 (Serbiako Superliga)
Eremua  Serbia
Taldeak 37
Garaipen gehien Guztira: Izar Gorria (24 Kopa)
Serbiako Kopan: Partizan (7 Kopa)
Txapelduna Vojvodina (2019-20)
Webgunea www.fss.rs

HistoriaAldatu

Jugoslavia 1991ean desegin zenean Serbiar eta montenegroarrek Jugoslaviako Kopa txapelketarekin jarraitu zuten. 2003an ordea herrialdeak Serbia eta Montenegro izena hartu zuen eta ondorioz Serbia eta Montenegroko Kopa jokatu zen. 2006an herrialde biak banatu eta Kopa txapelketa bana antolatu zuten. Orduan sortu zen beraz Serbiako futbol kopa.

PalmaresaAldatu

Jugoslaviako Kopa (1947-1991)Aldatu

Sakontzeko, irakurri: «Jugoslaviako Kopa»
Kluba Garaipenak Urteak
  Izar Gorria 12 1948, 1949, 1950, 1958, 1959, 1964, 1968, 1970, 1971, 1982, 1985, 1990
  Hajduk Split 9 1967, 1972, 1973, 1974, 1976, 1977, 1984, 1987, 1991
  Dinamo Zagreb 7 1951, 1960, 1963, 1965, 1969, 1980, 1983
  Partizan Beograd 5 1947, 1952, 1954, 1957, 1989
  OFK Beograd 4 1953, 1955, 1962, 1966
... ... ...

Jugoslaviako Kopa (1992-2002)Aldatu

Kluba Garaipenak Urteak
  Izar Gorria 7 1993, 1995, 1996, 1997, 1999, 2000, 2002
  Partizan Beograd 4 1992, 1994, 1998, 2001

Serbia eta Montenegroko Kopa (2003-2006)Aldatu

Urtea Irabazlea Emaitza Finalista
2003 FK Sartid 1-0 (luz) Izar Gorria
2004 Izar Gorria 1-0 Budućnost Banatski Dvor
2005 FK Železnik 1-0 Izar Gorria
2006 Izar Gorria 4-2 (luz) OFK Beograd
  • (luz) Luzapenaren ondoren.
Kluba Garaipenak Urteak
Izar Gorria 2 2004, 2006
FK Sartid 1 2003
FK Železnik 1 2005

Serbiako Kopa (2006- )Aldatu

Urtea Irabazlea Emaitza Finalista
2007 Izar Gorria 2-0 FK Vojvodina
2008 FK Partizan 3-0 FK Zemun
2009 FK Partizan 3-0 FK Sevojno
2010 Izar Gorria 3-0 FK Vojvodina
2011 FK Partizan 3-0 FK Vojvodina
2012 Izar Gorria 2-0 FK Borac Čačak
2013 FK Jagodina 1-0 FK Vojvodina
2014 FK Vojvodina 2-0 FK Jagodina
2015 FK Čukarički 1-0 FK Partizan
2016 FK Partizan 2-0 FK Javor Ivanjica
2017 FK Partizan 1-0 Izar Gorria
2018 FK Partizan 2-1 Mladost Lučani
2019 FK Partizan 1-0 Izar Gorria
2020 FK Vojvodina 2-2 (pen:4-2) FK Partizan
  • (pen), penalti jaurtiketak.
Kluba Garaipenak Urteak
FK Partizan 7 2008, 2009, 2011, 2016, 2017, 2018, 2019
Izar Gorria 3 2007, 2010, 2012
FK Vojvodina 2 2014, 2020
FK Jagodina 1 2013
FK Čukarički 1 2015

Serbiar taldeen garaipenak (1947-2019)Aldatu

Kluba Garaipenak Urteak
Izar Gorria 24 1948, 1949, 1950, 1958, 1959, 1964, 1968, 1970, 1971, 1982, 1985, 1990, 1993, 1995, 1996, 1997, 1999, 2000, 2002, 2004, 2006, 2007, 2010, 2012
FK Partizan 16 1947, 1952, 1954, 1957, 1989, 1992, 1994, 1998, 2001, 2008, 2009, 2011, 2016, 2017, 2018, 2019
OFK Beograd 4 1953, 1955, 1962, 1966
FK Sartid 2 2003, 2004
FK Vojvodina 2 2014, 2020
FK Železnik 1 2005
FK Jagodina 1 2013
FK Čukarički 1 2015

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu