Rachid Taha

Rachid Taha (Sig, Aljeria, 1958ko irailaren 18a - Paris, Frantzia, 2018ko irailaren 12a) Frantzian bizi zen aljeriar abeslaria eta ekintzailea izan zen. Rock, punk, elektroniko eta raï estiloen eragina islatzen zuen bere sorkuntzan. Carte de Séjour musika taldeko kidea izan zen 1989an bakarkako musika ibilbideari ekin aurretik.

Rachid Taha
Rachid Taha.jpg
Bizitza
Jaiotza Sig (en) Itzuli1958ko irailaren 18a
Herrialdea  Aljeria
Heriotza Les Lilas2018ko irailaren 12a (59 urte)
Heriotza modua berezko heriotza: miokardio infartu akutua
Hezkuntza
Hizkuntzak arabiera
frantsesa
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, Disk Jockeya eta estudioko musikaria
Genero artistikoa rock
Raïa
Algerian chaabi (en) Itzuli
World musica
Musika instrumentua ahotsa
kantua
Diskoetxea Naïve
Barclay

rachidtahaofficial.com
IMDB: nm0846651 Allocine: 38265
Facebook: RachidTahaofficiel Twitter: Rachid_Official Youtube: UCwqHHjw7Kw6R6z9kRn48k3Q Spotify: 2URqJkDiySO0FRiAUq75FV iTunes: 132444 Last fm: Rachid+Taha Musicbrainz: 04dd1f61-c21b-4d6a-b110-55b3c1309fa0 Songkick: 100389 Discogs: 17944 Allmusic: mn0000862583 Edit the value on Wikidata

DiskografiaAldatu

Carte de Séjour taldearekinAldatu

  • Rhoromanie (1984; CBS)
  • 2 ½ (Deux et demi) (1986; Barclay)
  • Ramsa (1987; Piranha)

Estudioko albumakAldatu

  • Barbès (1990; Barclay)
  • Rachid Taha (1993; Barclay)
  • Olé, Olé (1995; Barclay)
  • Diwan (1998; Barclay)
  • Made in Medina (2000; Barclay)
  • Tékitoi? (2004; Barclay)
  • Diwan 2 (2006; Barclay)
  • Bonjour (2009; Barclay)
  • Zoom (2013; Naïve)

Zuzeneko albumakAldatu

BildumakAldatu

  • Carte Blanche (1997; Barclay)
  • The Definitive Collection (2007; Wrasse)

SingleakAldatu

  • Bleu de Marseille (1984)
  • Douce France (1986)
  • Ramsa (1986)
  • Voilà, voilà (1993)
  • Ya Rayah (1997)
  • Ida (1998)
  • Abdel Kader (1998)
  • Comme d’habitude (1999)
  • Barra, Barra (2001)
  • Écoute Moi Camerade (2006)