Ireki menu nagusia

Rachid Taha (Sig, Aljeria, 1958ko irailaren 18a - Paris, Frantzia, 2018ko irailaren 12a) Frantzian bizi zen aljeriar abeslaria eta ekintzailea izan zen. Rock, punk, elektroniko eta raï estiloen eragina islatzen zuen bere sorkuntzan. Carte de Séjour musika taldeko kidea izan zen 1989an bakarkako musika ibilbideari ekin aurretik.

Rachid Taha
Rachid Taha.jpg
Bizitza
Jaiotza Sig Itzuli1958ko irailaren 18a
Herrialdea  Aljeria
Heriotza Les Lilas2018ko irailaren 12a (59 urte)
Heriotza modua berezko heriotza: miokardio infartu akutua
Hezkuntza
Hizkuntzak arabiera
frantsesa
Jarduerak
Jarduerak abeslaria eta Disk Jockeya
Genero artistikoa rocka
Raïa
Algerian chaabi Itzuli
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea Naïve Records Itzuli
Barclay
IMDb nm0846651
rachidtahaofficial.com/

DiskografiaAldatu

Carte de Séjour taldearekinAldatu

  • Rhoromanie (1984; CBS)
  • 2 ½ (Deux et demi) (1986; Barclay)
  • Ramsa (1987; Piranha)

Estudioko albumakAldatu

  • Barbès (1990; Barclay)
  • Rachid Taha (1993; Barclay)
  • Olé, Olé (1995; Barclay)
  • Diwan (1998; Barclay)
  • Made in Medina (2000; Barclay)
  • Tékitoi? (2004; Barclay)
  • Diwan 2 (2006; Barclay)
  • Bonjour (2009; Barclay)
  • Zoom (2013; Naïve)

Zuzeneko albumakAldatu

BildumakAldatu

  • Carte Blanche (1997; Barclay)
  • The Definitive Collection (2007; Wrasse)

SingleakAldatu

  • Bleu de Marseille (1984)
  • Douce France (1986)
  • Ramsa (1986)
  • Voilà, voilà (1993)
  • Ya Rayah (1997)
  • Ida (1998)
  • Abdel Kader (1998)
  • Comme d’habitude (1999)
  • Barra, Barra (2001)
  • Écoute Moi Camerade (2006)