Kroaziako futbol liga

Prva HNL» orritik birbideratua)

Kroaziako futbol liga edo Prva HNL (kroazieraz Prva hrvatska nogometna liga) Kroaziako futbol liga da. 1992an izan zuen lehen ekitaldia, Jugoslaviako Liga desegin ondoren, eta bi talde izan dira nagusi, NK Dinamo Zagreb eta HNK Hajduk Split.

Kroaziako futbol liga
Prva HNL
Antolatzailea Hrvatski nogometni savez
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1992
Eremua  Kroazia
Taldeak 10
Maila 1
Jeitsiera Druga HNL
Garaipen gehien Dinamo Zagreb (21 Liga)
Txapelduna Dinamo Zagreb (2019-20)
Webgunea www.prvahnl.hr
NK Dinamo Zagreb zaleekin 2008ko liga garaipena ospatzen.

Partehartzaileen kopuruak aldaketa handiak izan ditu Ligaren historia laburrean baina2013-14 denboraldian 10eko multzoa osatzea erabaki zen. Irabazleak UEFAko Txapeldunen Ligan jokatuko du eta hurrengo hirurak Europa Leagueko sailkapen kanporaketetara joango dira. Azken taldea berriz Druga HNL mailara jeisten da, azken aurrekoak play-off bat jokatzen duelarik.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Dinamo Zagreb
21 Liga
     
 
 
 
Hajduk Split
6 Liga
     
 
 
 
NK Zagreb
Liga 1
     
 
 
 
Rijeka
Liga 1

PalmaresaAldatu

Denboraldia Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea (golak)
1992 Hajduk Split 36 NK Zagreb 33   Ardian Kozniku (12)
1992-93 Kroazia Zagreb 49 Hajduk Split 42   Goran Vlaović (23)
1993-94 Hajduk Split 50 NK Zagreb 49   Goran Vlaović (29)
1994-95 Hajduk Split 65 Kroazia Zagreb 64   Robert Špehar (23)
1995-96 Kroazia Zagreb 47 Hajduk Split 42   Igor Cvitanović (19)
1996-97 Kroazia Zagreb 81 Hajduk Split 60   Igor Cvitanović (20)
1997-98 Kroazia Zagreb 49 Hajduk Split 43   Mate Baturina (18)
1998-99 Kroazia Zagreb 53 HNK Rijeka 52   Joško Popović (21)
1999-2000 NK Dinamo Zagreb 75 Hajduk Split 61   Tomo Šokota (21)
2000-01 Hajduk Split 66 NK Dinamo Zagreb 65   Tomo Šokota (20)
2001-02 NK Zagreb 67 Hajduk Split 65   Ivica Olić (21)
2002-03 NK Dinamo Zagreb 78 Hajduk Split 70   Ivica Olić (16)
2003-04 Hajduk Split 78 NK Dinamo Zagreb 76   Robert Špehar (18)
2004-05 Hajduk Split 56 NK Inter Zaprešić 54   Tomislav Erceg (17)
2005-06 NK Dinamo Zagreb 76 HNK Rijeka 65   Ivan Bošnjak (22)
2006-07 NK Dinamo Zagreb 92 Hajduk Split 72   Eduardo Da Silva (34)
2007-08 NK Dinamo Zagreb 82 NK Slaven Belupo 54   Želimir Terkeš (21)
2008-09 NK Dinamo Zagreb 74 Hajduk Split 68   Mario Mandžukić (16)
2009-10 NK Dinamo Zagreb 62 Hajduk Split 58   Davor Vugrinec (18)
2010-11 NK Dinamo Zagreb 72 Hajduk Split 55   Ivan Krstanović (19)
2011-12 NK Dinamo Zagreb 75 Hajduk Split 54   Fatos Bećiraj (15)
2012-13 NK Dinamo Zagreb 77 NK Lokomotiva 57   Leon Benko (19)
2013-14 NK Dinamo Zagreb 81 HNK Rijeka 73   Duje Čop (22)
2014-15 NK Dinamo Zagreb 88 HNK Rijeka 75   Andrej Kramarić (21)
2015-16 NK Dinamo Zagreb 85 HNK Rijeka 77   Ilija Nestorovski (25)
2016-17 HNK Rijeka 88 NK Dinamo Zagreb 86   Márkó Futács (18)
2017-18 NK Dinamo Zagreb 73 HNK Rijeka 70   El Arabi Hillel Soudani (17)
2018-19 NK Dinamo Zagreb 92 HNK Rijeka 67   Mijo Caktaš (19)
2019-20 NK Dinamo Zagreb 80 NK Lokomotiva 65   Antonio Čolak (20),   Mijo Caktaš (20)
  Mirko Marić (20)

GaraipenakAldatu

Kroaziako LiganAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
NK Dinamo Zagreb 21 1993, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019, 2020
Hajduk Split 6 1992, 1994, 1995, 2001, 2004, 2005
NK Zagreb 1 2002
HNK Rijeka 1 2017

Garai guztietanAldatu

Jugoslaviako Liga eta Kroaziakoa batera hartuta.

Taldea Garaipenak Urteak
NK Dinamo Zagreb 32 1923, 1926, 1928, 1930, 1932, 1937, 1938, 1940, 1948, 1954, 1958, 1982, 1993, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2018, 2019, 2020
Hajduk Split 15 1927, 1929, 1950, 1952, 1955, 1971, 1974, 1975, 1979, 1992, 1994, 1995, 2001, 2004, 2005
NK Zagreb 1 2002
HNK Rijeka 1 2017

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu