Ireki menu nagusia

Kroaziako Futbol Kopa

Kroaziako Kopa (kroazieraz Hrvatski nogometni kup) Kroaziako bigarren futbol txapelketa nagusia da, Kroaziako Prva HNL Ligaren ondoren.

Kroaziako futbol kopa
Hrvatski nogometni kup
Antolatzailea Hrvatski nogometni savez
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1992
Eremua  Kroazia
Taldeak 48
Garaipen gehien Dinamo Zagreb (15 Kopa)
Txapelduna Rijeka (2018-19)
Webgunea www.hns-cff.hr

1941. urtean Kroaziako Estatu askearen kopa jokatu bazen ere Gaur egungo txapelketa 1992. urtean hasi zen, Kroaziak independentzia lortu eta bere futbol federazioa sortu zuenean. 48 klubek hartzen dute parte kanporaketa bidez jokatzen den txapelketa honetan. Finala bi partidutara jokatzen da.

PalmaresaAldatu

Jugoslaviako Kopa (1947-1991)Aldatu

Sakontzeko, irakurri: «Jugoslaviako Kopa»
Kluba Garaipenak Urteak
  Izar Gorria 12 1948, 1949, 1950, 1958, 1959, 1964, 1968, 1970, 1971, 1982, 1985, 1990
  Hajduk Split 9 1967, 1972, 1973, 1974, 1976, 1977, 1984, 1987, 1991
  Dinamo Zagreb 7 1951, 1960, 1963, 1965, 1969, 1980, 1983
  Partizan Beograd 5 1947, 1952, 1954, 1957, 1989
  OFK Beograd 4 1953, 1955, 1962, 1966
  HNK Rijeka 2 1978, 1979
... ... ...

Kroaziako Kopa (1992- )Aldatu

Urtea Irabazlea Emaitza Finalista
1992 NK Inter Zaprešić 1-1 , 1-0 HAŠK Građanski
1993 HNK Hajduk Split 4-1 , 1-2 Kroazia Zagreb
1994 Kroazia Zagreb 2-0 , 0-1 HNK Rijeka
1995 HNK Hajduk Split 3-2 , 1-0 Kroazia Zagreb
1996 Kroazia Zagreb 2-0 , 1-0 Varteks Varaždin
1997 Kroazia Zagreb 2-1 NK Zagreb
1998 Kroazia Zagreb 1-0 , 2-1 Varteks Varaždin
1999 NK Osijek 2-1 Cibalia Vinkovci
2000 HNK Hajduk Split 2-0 , 0-1 NK Dinamo Zagreb
2001 NK Dinamo Zagreb 2-0 , 1-0 HNK Hajduk Split
2002 NK Dinamo Zagreb 1-1 , 1-0 Varteks Varaždin
2003 HNK Hajduk Split 1-0 , 4-0 NK Pula
2004 NK Dinamo Zagreb 1-1 , 0-0 Varteks Varaždin
2005 HNK Rijeka 2-1 , 1-0 HNK Hajduk Split
2006 HNK Rijeka 4-0 , 1-5 Varteks Varaždin
2007 NK Dinamo Zagreb 1-0 , 1-1 NK Slaven Belupo
2008 NK Dinamo Zagreb 3-0 , 0-0 HNK Hajduk Split
2009 NK Dinamo Zagreb 3-0 , 0-3 HNK Hajduk Split
2010 HNK Hajduk Split 2-1 , 2-0 HNK Šibenik
2011 NK Dinamo Zagreb 5-1 , 3-1 Varteks Varaždin
2012 NK Dinamo Zagreb 0-0 , 3-1 NK Osijek
2013 HNK Hajduk Split 2-1 , 3-3 NK Lokomotiva
2014 HNK Rijeka 1-0, 2-0 NK Dinamo Zagreb
2015 NK Dinamo Zagreb 0-0 (pen:4-2) RNK Split
2016 NK Dinamo Zagreb 2-1 HNK Slaven Belupo
2017 HNK Rijeka 3-a NK Dinamo Zagreb
2018 NK Dinamo Zagreb 1-0 HNK Hajduk Split
2019 HNK Rijeka 3-1 NK Dinamo Zagreb
  • (pen), penalti jaurtiketak

GaraipenakAldatu

Kroazian (1992- )Aldatu

Kluba Garaipenak Urteak
NK Dinamo Zagreb
(HAŠK Građanski eta Kroazia Zagreb barne)
15 1994, 1996, 1997, 1998, 2001, 2002, 2004, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2015, 2016, 2018
HNK Hajduk Split 6 1993, 1995, 2000, 2003, 2010, 2013
HNK Rijeka 5 2005, 2006, 2014, 2017, 2019
NK Inter Zaprešić 1 1992
NK Osijek 1 1999

Guztira (1947- )Aldatu

Kroaziako taldeen garaipenak Jugoslaviako Kopan eta Kroaziakoan.

Kluba Garaipenak Urteak
NK Dinamo Zagreb
(HAŠK Građanski eta Kroazia Zagreb barne)
22 1951, 1960, 1963, 1965, 1969, 1980, 1983, 1994, 1996, 1997, 1998, 2001, 2002, 2004, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2015, 2016, 2018
HNK Hajduk Split 15 1967, 1972, 1973, 1974, 1976, 1977, 1984, 1987, 1991, 1993, 1995, 2000, 2003, 2010, 2013
HNK Rijeka 7 1978, 1979, 2005, 2006, 2014, 2017, 2019
NK Inter Zaprešić 1 1992
NK Osijek 1 1999

Ikus, gaineraAldatu