Ireki menu nagusia

Marija Naumova (Riga, Letonia, 1973ko ekainaren 23a) letoniar abeslaria da. Musikaren alorrean ezagunagoa da Marie N abeslari-goitizenaz eta pop eta jazz musika estiloetan aritzen da. Hainbat disko grabatu ditu letonieraz, errusieraz, frantsesez eta ingelesez.

Marija Naumova
Maria Naumova 2.JPG
Bizitza
Jaiotza Riga1973ko ekainaren 23a (46 urte)
Herrialdea  Letonia
Hezkuntza
Heziketa Letoniako Unibertsitatea
Jarduerak
Jarduerak abeslaria eta musikagilea
Izengoitia(k) Marie N
Genero artistikoa popa
jazza
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm1182035
www.marijanaumova.lv/

2002an Naumovak Eirodziesma kantu-lehiaketa irabazi zuen, Eurovision Abesti Lehiaketarako Letoniako ordezkaria erabakitzen zuen lehiaketa, I Wanna abestiarekin. Hortaz, Letonia ordezkatu zuen Tallinnen egin zen 2002ko Eurovision Abesti Lehiaketan eta garaile atera zen. Bere herrialdearen lehen garaipena izan zen.

DiskografiaAldatu

  • До светлых слёз (1998)
  • Ieskaties acīs (1999)
  • Ma voix, ma voie (2001)
  • On a Journey (2002)
  • Noslēpumi (2003)
  • Nesauciet sev līdzi (2004)
  • Another Dream (2005)
  • Lullabies (2010)
  • Uz ilūziju tilta (2016)