Ireki menu nagusia

Iruñeko Udaleko alkateen zerrenda, 1844tik gaur egun arte:

Eduki-taula

Elisabet II.a Espainiakoaren erregealdiaAldatu

Hamarkada ModeratuaAldatu

  • 1844ko Apirila - 1844ko Iraila: Joaquín J. Mencos Manso de Zuñiga
  • 1844ko Iraila - 1848ko Urtarrila: José María Bidarte
  • 1848ko Urtarrila - 1854ko Urtarrila: Policarpo Daoiz
  • 1854ko Urtarrila - 1854ko Urria: Luis Iñarra Reta

Biurteko progresistaAldatu

  • 1854ko Urria - 1856ko Abuztua: Ramón Barásoain

Moderantismoaren berrezarkuntzaAldatu

  • 1856ko Abuztua - 1857ko Martxoa: Jose Maria Ezpeleta Agirre-Zuazo, Ezpeletako kondea
  • 1857ko Martxoa - 1859ko Urtarrila: Juan Pablo Ribed y Piedramillera
  • 1859ko Urtarrila - 1863ko Urtarrila: Luis Iñarra Reta

Gainbehera eta Elisabet II.a erregealdiaren amaieraAldatu

  • 1863ko Urtarrila - 1867ko Urtarrila: Valentín María de Jáuregui y Oliveti
  • 1867ko Urtarrila - 1868ko Iraila: Gerónimo Subiza

Seiurteko demokratikoaAldatu

  • 1868ko Iraila - 1868ko Urria: José Javier de Colmenarea y Vidarte
  • 1868ko Urria - 1871ko Martxoa: Luis Iñarra Reta

Amadeo I.a Savoiakoaren erregealdiaAldatu

Espainiako Lehen ErrepublikaAldatu

  • 1873ko Otsaila - 1873ko Abuztua: Francisco Húder San Román
  • 1873ko Abuztua - 1873ko Iraila: Luís Martínez de Ubago y Michelena
  • 1873ko Iraila - 1873ko Urria: Miguel Iráizoz y Barbería
  • 1873ko Urria - 1874ko Urtarrila: Victor Bengoechea y Osácar

Alfontso XII.aren erregealdiaAldatu

  • 1874ko Urtarrila - 1877ko Martxoa: José Javier de Colmenares y Vidarte
  • 1877ko Martxoa - 1881eko Apirila: Esteban Galdiano y Garcés de los Fayos
  • 1881eko Apirila - 1881eko Uztaila: Joaquín Jarauta y Arizaleta
  • 1881eko Uztaila - 1883ko Martxoa: José Javier de Colmenares y Vidarte
  • 1883ko Uztaila - 1885eko Uztaila: Joaquín García y Echarri

Maria Kristinaren erregeordetzaAldatu

  • 1885eko Uztaila - 1886ko Urtarrila: Miguel García Tuñón
  • 1886ko Urtarrila - 1887ko Uztaila: Joaquín García y Echarri
  • 1887ko Uztaila - 1890eko Urtarrila: José Obanos Isturiz
  • 1890eko Urtarrila - 1891ko Uztaila: Fausto Elío y Mencos
  • 1891ko Uztaila - 1892ko Abendua: Teófano Cortés y Marichalar
  • 1892ko Abendua - 1894ko Urtarrila: Alberto Larrondo y Oquendo
  • 23/12/1883ko E.A. bidez izendatua, kargurik hartu gabe uko egin zuen: Santiago Iraizoz y Mina
  • 1894ko Martxoa - 1895eko Uztaila: Agustín Blasco y Michelena
  • 1895eko Uztaila - 1897ko Uztaila: Fernando Gorosábel y Sagasti
  • 1897ko Uztaila - 1901eko Apirila: Miguel García Tuñón
  • 1901eko Apirila - 1902ko Maiatza: Javier Arvizu y Górriz

Alfontso XIII.aren erreinaldiaAldatu

  • 1902ko Maiatza - 1904ko Urtarrila: Joaquín Viñas y Larrondo
  • 1904ko Urtarrila - 1904ko Ekaina: Joaquín García y Echarri
  • 1904ko Ekaina - 1904ko Azaroa: Salvador Ferrer y Galbete
  • 1904ko Azaroa - 1905eko Uztaila: Daniel Irujo Armendáriz
  • 1905eko Uztaila - 1907ko Otsaila: Joaquín Viñas y Larrondo
  • 1907ko Otsaila - 1909ko Uztaila: Daniel Irujo Armendáriz
  • 1909ko Uztaila - 1909ko Azaroa: Juan Pablo Arraiza Baleztena
  • 1909ko Azaroa - 1913ko Abendua: Joaquín Viñas y Larrondo
  • 1913ko Abendua - 1916ko Urtarrila: Alfonso Gaztelu Maritorena
  • 1916ko Urtarrila - 1917ko Ekaina: Manuel Negrillos Goicoechea
  • 1917ko Ekaina - 1917ko Abendua: Demetrio Martínez Azagra Esparza
  • 1917ko Abendua - 1918ko Urtarrila: Uztaila Pascual Subirán
  • 1918ko Urtarrila - 1920ko Apirila: Francisco Javier Arraiza Baleztena
  • 1920ko Apirila - 1922ko Apirila: José María Landa Bidegáin
  • 1922ko Apirila - 1923ko Urtarrila: Tomás Mata Lizaso
  • 1923ko Urtarrila - 1923ko Urria: Joaquín Iñarra Ruiz

Primo de Riveraren diktaduraAldatu

  • 1923ko Urria: Javier Sagaseta de Ilúrdoz Santos
  • 1923ko Urria - 1926ko Urria: Leandro Nagore y Nagore
  • 1926ko Azaroa - 1927ko Maiatza: Alejandro Ciganda Ferrer
  • 1927ko Ekaina - 1927ko Abendua: Joaquín Canalejo e Iriarte
  • 1927ko Abendua - 1928ko Iraila: Jenaro Larratxe Agirre
  • 1928ko Iraila - 1930ko Otsaila: José Sagardía y Luis de Redín
  • 1930ko Otsaila - 1931ko Apirila: Francisco Javier Arvizu y Aguado

II. Errepublika eta Gerra ZibilaAldatu

FrankismoaAldatu

Espainiako trantsizioaAldatu