Hato de Foces

Hato de Foces Huescan sortutako aragoiar folk musika taldea da. [1]

Hato de Foces
Datuak
Musika motaFolk
Urteak1977-2011
Taldekideak
Marise Aguilar
Alfredo Callén García
Salvador Cored
Jorge Marsó
Carlos Montull
José Luis Ochoa Hortelano
Olga Orús
Josu Ubierna
Informazio gehigarria
Musicbrainz: e0db17f0-0dbd-420a-bf6a-5caca9a3328d Discogs: 5782762 Edit the value on Wikidata

HistoriaAldatu

Taldea 1977an sortu zen musika tradizionalaren zaleak ziren lagun talde baten elkartzetik. Pequeño Mundo, Nuevo Mester de Juglaría, Oskorri, Jarcha edo Lana Bullonera bezalako taldeen bertsioak egiten hasi ziren lehenik. 1981etik aurrera, kontzertu arrakastatsu baten ondoren, modu erregularragoan hasi ziren eta aragoiar musika tradizionala zabaltzen hasi ziren, ahozko tradiziotik jasotako abestiak berreskuratzen. Horrela, galtzear zeuden hainbat kantu berreskuratu zituzten, baita ere zeinbait instrumentua, holanola, botoko gaita aragoiarra. [1]

Taldearen izena Semontanoko toki batetik dator, artzaiek gauez ardientzako babes moduan erabiltzen zutena. Taldea 2011ko abuztuaren 11ean banatu zen, atzean 35 urteko lana eta 550 kontzertu laga ondoren.[1]

TaldekideakAldatu

DiskografiaAldatu

  • Amadruga (1983)
  • En plena cuaje (1985)
  • Tradición y fiesta (1986)
  • Cuarto creciente (1989)
  • Cantar de camino (1992)
  • Hato de Foces (1999)
  • Errekeerre (2002)
  • Estrella de Paz (2002)
  • Chino Chano (2006)

SariakAldatu

  • Premio Nacional de Actualización de Música Folk, Guadalajara (1987).
  • [Radio Nacional de España]]ko entzuleen Folk Talderik bozkatuena (1989).
  • Antena 3 Domina (1985).
  • Folklorista altoaragonés (1983, 1984 eta 1986).
  • Trébede (RNE) - Radio 3ko entzuleen Folk Talderik bozkatuena .
  • Parrilla de Oro saria, Huesca, 2009.

ErreferentziakAldatu

  1. a b c Gran Enciclopedia Aragonesa. (2011-11-17). Hato de Foces. (Noiz kontsultatua: 2017-2-3).

Kanpo estekakAldatu