Gigliola Cinquetti

Gigliola Cinquetti (Verona, 1947ko abenduaren 20a) italiar abeslaria eta telebista aurkezlea da. 1964an, hamasei urte zituela, Sanremoko kantu jaialdia irabazi zuen "Non ho l'età" abestiarekin; ondorioz Italia ordezkatu zuen Eurovision Abesti Lehiaketan abesti berdinarekin, eta hau ere irabazi zuen. "Non ho l'età" abestiak entzute handia lortu zuen nazioarteko mailan. 1974ko Eurovision Abesti Lehiaketan berriz izan zen partaide, "Sì" abestiarekin, eta bigarren postuan sailkatu zen, ABBA taldearen atzetik.

Gigliola Cinquetti
Gigliola Cinquetti.jpg
Bizitza
Jaiotza Verona1947ko abenduaren 20a (72 urte)
Herrialdea  Italia
Hezkuntza
Hizkuntzak italiera
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, aktorea, telebista aurkezlea, kazetaria eta estudioko musikaria
Jasotako sariak
Genero artistikoa popa
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea CGD
IMDb nm0162486
bigcobra.net…

DiskografiaAldatu

  • Gigliola Cinquetti (1964)
  • La rosa nera (1967)
  • Gigliola per i più piccini (1967)
  • Gigliola Cinquetti y Los Panchos (1968)
  • Il treno dell'amore (1969)
  • Cantando con gli amici (1971)
  • ...e io le canto così (1971)
  • Su e giù per le montagne (1972)
  • Stasera ballo liscio (1973)
  • Gigliola Cinquetti (1974)
  • Il meglio di Gigliola Cinquetti (1975)
  • Gigliola e la banda (1975)
  • Pensieri di donna (1978)
  • Il Portoballo (1982)
  • ...E inoltre ciao (1989)
  • Tuttintorno (1991)
  • Giovane vecchio cuore (1995)
  • 20.12 (2015)


  Artikulu hau Italiako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.