Ireki menu nagusia

Rafael Ojeda Rojas, ezizen artistikoz Falete (Sevilla, Andaluzia, 1978ko urtarrilaren 9a) espainiar flamenko eta andaluziar kopla abeslari bat da.

Falete
Falete - Iker Merodio-2.jpg
Bizitza
Izen osoa Rafael Ojeda Rojas
Jaiotza 1978ko urtarrilaren 9a (41 urte), 1978ko urtarrilaren 26a (41 urte)
Herrialdea  Espainia
Lehen hizkuntza gaztelania
Jarduerak
Jarduerak abeslaria
Musika instrumentua ahotsa
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioa Buddhist Itzuli
IMDb nm1913976
www.falete.es

Cantores de Híspalis taldearen kide zen Falín (1959-2008) zenaren semea, Sevillako Lope de Vega antzokian 17 urterekin La Chunga abeslariarentzako abestuz jendaurrean estreinekoz abestu zuen.

1990eko hamarkadan munduko hiri askotan barna Danzas de España ikuskizunean parte hartu zuen.

Jesús Quintero kazetariaren babesa izan zuen, bere diskografian Bambino, Lola Flores, Rocío Jurado, Chavela Vargas, Isabel Pantoja, José Antonio Labordeta, Javier Oliva Tortosa edo Paco Ibáñezen abestiak daude.

DiskografiaAldatu

  • 2004: Amar duele (urrezko diskoa +60.000 kopia)
  • 2006: Puta mentira
  • 2007: Coplas que nos han matao
  • 2008: ¿Quién te crees tú?
  • 2012: Sin censura

Kanpo estekakAldatu