Elio Petri (Erroma, 1929ko urtarrilaren 29a - ib., 1982ko azaroaren 10a) zinema zuzendari italiarra izan zen.

Elio Petri
Elio Petri 1968.jpg
Bizitza
JaiotzaErroma1929ko urtarrilaren 29a
Herrialdea Italiako Erresuma  (1929ko urtarrilaren 29a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  1982ko azaroaren 10a)
HeriotzaErroma1982ko azaroaren 10a (53 urte)
Hobiratze lekuaCampo Verano (en) Itzuli
Heriotza moduaberezko heriotza: minbizia
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jarduerakzinema zuzendaria eta gidoilaria
Lan nabarmenakIndagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto
The Working Class Goes to Heaven (en) Itzuli
Property Is No Longer a Theft (en) Itzuli
Jasotako sariak
Nominazioak

eliopetri.net
IMDB: nm0677880 Allocine: 7177 Allmovie: p106288 TCM: 151336 TV.com: people/elio-petri
Find a Grave: 124882763 Edit the value on Wikidata

FilmografiaAldatu

  • Nasce un campione (1954)
  • I sette contadini (1957)
  • L'assassino (1961)
  • I giorni contati (1962)
  • Il maestro di Vigevano (1963)
  • Nudi per vivere (1964)
  • Alta infedeltà, episodio Peccato nel pomeriggio (1964)
  • La decima vittima (1965)
  • A ciascuno il suo (film)|A ciascuno il suo (1967)
  • Un tranquillo posto di campagna (1968)
  • Ipotesi in Documenti su Giuseppe Pinelli (1970)
  • Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto (1970)
  • La classe operaia va in paradiso (1971)
  • La proprietà non è più un furto (1973)
  • Todo modo (film)|Todo modo (1976)
  • Le mani sporche (1978) - film tv
  • Le buone notizie (1979)

ArgitalpenakAldatu

  • Roma ore 11 (Rome & Milan: Sellerio Editore Palermo, 1956; 2004).
  • L’assassino (Milan: Zibetti, 1962). With Tonino Guerra.
  • Indagine su un cittadino al di sopra ogni sospetto (Rome: Tindalo, 1970). With Ugo Pirro.
  • La proprietà non è più un furto (Milan: Bompiani, 1973). With Ugo Pirro.
  • Scritti di cinema e di vita, ed. by Jean A. Gili (Rome: Bulzoni Editore, 2007).
  • Writings On Cinema & Life (New York: Contra Mundum Press, 2013). Ed. by Jean A. Gili

SariakAldatu

  • Oscar 1970 atzerriko hizkuntzaren pelikula hoberenari: "Indagine su di un cittadino al di sopra di ogni sospetto"
  • Palma d'Oro 1972: "La classe operaia va in paradiso"
  • David di Donatello 1970 - Pelikula hoberena: "Indagine su di un cittadino al di sopra di ogni sospetto"
  • David di Donatello 1972 - Pelikula hoberena: "La classe operaia va in Paradiso"


  Artikulu hau Italiako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.