Ireki menu nagusia
Urrezko Palma

Urrezko Palma (frantsesez: Palme d'Or) Cannesko Zinemaldian emandako sari nagusia da; 1939 eta 1955 artean Sari Nagusia edo Grand Prix du Festival zen.

PalmaresaAldatu

Canneseko Zinemaldian Urrezko Palma lortu duten filmen zerrenda
Urtea Filma Zuzendaria Herrialdea
1939 Union Pacific Cecil B. DeMille   AEB
1946 Hets Alf Sjöberg   Suedia
1946 The Lost Weekend Billy Wilder   AEB
1946 De røde enge Bodil Ipsen & Lau Lauritzen   Danimarka
1946 Neecha Nagar Chetan Anand   India
1946 Brief Encounter David Lean   Erresuma Batua
1946 María Candelaria Emilio Fernández   Mexiko
1946 Veliky perelom Fridrikh Markovitch Ermler   Sobietar Batasuna
1946 La symphonie pastorale Jean Delannoy   Frantzia
1946 Die Letzte Chance Leopold Lintberg   Suitza
1946 Muži bez František   Txekoslovakia
1946 Roma, città aperta Roberto Rossellini   Italia
1947 Betegabea
1948 Betegabea
1949 The Third Man Carol Reed   Erresuma Batua
1950 Betegabea
1951 Fröken Julie Alf Sjöberg   Suedia
1951 Miracolo a Milano Vittorio De Sica   Italia
1952 Othello Orson Welles   AEB
1952 Due soldi di speranza Renato Castellani   Italia
1953 Le Salaire de la peur Henri-Georges Clouzot   Frantzia
1954 Jigokumon Teinosuke Kinugasa   Japonia
1955 Marty Delbert Mann   AEB
1956 Le monde du silence Jacques-Yves Cousteau & Louis Malle   Frantzia
1957 Friendly Persuasion William Wyler   AEB
1958 Letyat zhuravli Mijail Kalatozov   Sobietar Batasuna
1959 Orfeu Negro Marcel Camus   Frantzia
1960 La dolce vita Federico Fellini   Italia
1961 Une aussi longue absence Henri Colpi   Frantzia
1961 Viridiana Luis Buñuel   Espainia -   Mexiko
1962 O Pagador de Promessas Anselmo Duarte   Brasil
1963 Il Gattopardo Luchino Visconti   Italia
1964 Les Parapluies de Cherbourg Jacques Demy   Frantzia
1965 The Knack Richard Lester   Erresuma Batua
1966 Un homme et une femme Claude Lelouch   Frantzia
1966 Signore e signori Pietro Germi   Italia
1967 Blow-Up Michelangelo Antonioni   Italia
1968 68ko maiatzaren gertaerek kitatua
1969 If... Lindsay Anderson   Erresuma Batua
1970 M*A*S*H Robert Altman   AEB
1971 The Go-Between Joseph Losey   Erresuma Batua
1972 La classe operaia va in paradiso Elio Petri   Italia
1972 Il caso Mattei Francesco Rosi   Italia
1973 The Hireling Alan Bridges   Erresuma Batua
1973 Scarecrow Jerry Schatzberg   AEB
1974 The Conversation Francis Ford Coppola   AEB
1975 Chronique des années de braise Mohammed Lakhdar-Hamina   Aljeria
1976 Taxi Driver Martin Scorsese   AEB
1977 Padre padrone Paolo Taviani & Vittorio Taviani   Italia
1978 L'albero degli zoccoli Ermanno Olmi   Italia
1979 Apocalypse Now Francis Ford Coppola   AEB
1979 Die Blechtrömmel Volker Schlöndorff   Alemaniako Errepublika Demokratikoa
1980 All That Jazz Bob Fosse   AEB
1980 Kagemusha Akira Kurosawa   Japonia
1981 Czlowiek z zelaza Andrzej Wajda   Polonia
1982 Missing Costa-Gavras   AEB
1982 Yol Yilmaz Güney   Turkia
1983 Narayama bushiko Shohei Imamura   Japonia
1984 Paris, Texas Wim Wenders   Alemaniako Errepublika Demokratikoa
1985 Otac na slubenom putu Emir Kusturica   Jugoslavia
1986 The Mission Roland Joffé   Erresuma Batua
1987 Sous le soleil de Satan Maurice Pialat   Frantzia
1988 Pelle erobreren Bille August   Danimarka
1989 Sex, Lies, and Videotapes Steven Soderbergh   AEB
1990 Wild at Heart David Lynch   AEB
1991 Barton Fink Joel Coen & Ethan Coen   AEB
1992 Den goda viljan Bille August   Danimarka
1993 Ba wang bie ji Chen Kaige   Txina
1993 The Piano Jane Campion   Zeelanda Berria
1994 Pulp Fiction Quentin Tarantino   AEB
1995 Underground Emir Kusturica   Jugoslavia
1996 Secrets & Lies Mike Leigh   Erresuma Batua
1997 Ta'm e guilass Abbas Kiarostami   Iran
1997 Unagi Shohei Imamura   Japonia
1998 Mia aioniotita kai mia mera Theo Angelopoulos   Grezia
1999 Rosetta Luc Dardenne & Jean-Pierre Dardenne   Belgika
2000 Dancer in the Dark Lars von Trier   Danimarka
2001 La stanza del figlio Nanni Moretti   Italia
2002 The Pianist Roman Polański   Frantzia
2003 Elephant Gus Van Sant   AEB
2004 Fahrenheit 9/11 Michael Moore   AEB
2005 L'enfant Luc & Jean-Pierre Dardenne   Belgika
2006 The Wind That Shakes the Barley Ken Loach   Erresuma Batua
2007 4 luni, 3 saptamini si 2 zile Cristian Mungiu   Errumania
2008 Entre les murs Laurent Cantet   Frantzia
2009 Das weiße Band Michael Haneke   Alemania
2010 Lung Bunmi Raluek Chat (ลุงบุญมีระลึกชาติ) Apichatpong Weerasethakul   Thailandia
2011 The Tree of Life Terrence Malick   AEB
2012 Amour Michael Haneke   Armenia
2013 La vie d'Adèle Abdellatif Kechiche   Frantzia -   Belgika -   Espainia
2014 Kış Uykusu Nuri Bilge Ceylan   Turkia
2015 Dheepan Jacques Audiard   Frantzia
2016 I, Daniel Blake Ken Loach   Erresuma Batua
2017 The Square Ruben Östlund   Suedia
2018 Manbiki Kazoku Hirokazu Koreeda   Japonia
2019 Gisaengchung Bong Joon-ho   Hego Korea
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Urrezko Palma