Carlo Clerici

Carlo Clerici (Zürich, 1929ko irailaren 3a - ib., 2007ko urtarrilaren 28a) italiar jatorriko suitzar txirrindulari bat izan zen, 1951 eta 1957 artean profesionala.

Carlo Clerici
Carlo Clerici (1954).jpg
Bizitza
JaiotzaZürich1929ko irailaren 3a
Herrialdea Italiako Erresuma  (1929ko irailaren 3a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  1954ko otsailaren 28a)
 Suitza  (1954ko martxoaren 1a -
HeriotzaZürich2007ko urtarrilaren 28a (77 urte)
Heriotza moduaberezko heriotza: minbizia
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 


Kirol ibilbideaAldatu

Italiarra aitaren aldetik, suitzar hiritartasuna 1954an lortu zuen, Italiako Giroa irabazi baino lehenago. Lasterketa hau txirrindulari laguntzaile bezala hasi bazen ere, Clerici, seigarren etapan, ihesaldi baten sartu zen, ihesaldiko partaideek, etapa amaieran, pelotoiari hogei minutu baino gehiagoko abantaila atera zietelarik. Eskalatzaile ona ez bazen ere, elastiko arrosa Giroa amaitu arte mantentzea lortu zuen.

Italiako Giroaz gain, Clericik Suitzako Sari Nagusia irabazi zuen 1952an (urte horretan bertan Suitzako Itzulian hirugarren izan zen), eta Züricheko txapelketa 1956an.

12. amaitu zuen 1954ko Frantziako Tourra Itzuli Handi honetan parte hartu zuen aldi bakarrean.

PalmaresaAldatu

1952

1953

1954

1955

1956

1957

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1952 1953 1954 1955 1956 1957
  Italiako Giroa 23 UT 1 26 UT
  Frantziako Tourra 12 UT UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi


Aurrekoa
Fausto Coppi
Italiako Giroaren irabazlea
1954
Ondorengoa
Fiorenzo Magni