Ireki menu nagusia

Alain Bergala (Brinhòla, 1943ko irailaren 8) zinemagile eta saiakeragile frantsesa da.

Alain Bergala
Bergala-20170212-2.jpg
Bizitza
Jaiotza Brignoles1943ko irailaren  8a (75 urte)
Herrialdea  Frantzia
Hezkuntza
Heziketa Sorbona Berria Unibertsitatea - Paris 3
Hizkuntzak frantsesa
Jarduerak
Jarduerak zinema-kritikaria, zinema zuzendaria eta gidoilaria
Enplegatzailea(k) Cahiers du cinéma
Parisko Unibertsitatea
IMDb nm0073935

Eduki-taula

BiografiaAldatu

Cahiers du Cinéma bildumaren erredaktore-burua eta zuzendaria izan da. Zinemari buruzko liburu eta artikulu asko argitaratu du. Bereziki Jean-Luc Godard, Roberto Rossellini, Bergman, Kiarostamiren lanak aztertu ditu. Magnum cinémaren egilea da. 2000tik 2002ra Frantziako Hezkuntza Ministerioaren aholkularia izan zen. Film ugari egin ditu, zinemetarako zein telebistarako. Parisko Unibertsitate IIIan eta La Femisen zinema irakasten du

FilmografiaAldatu

  • 1980 : Le Mauvais œil, laburmetraia
  • 1983 : Faux fuyants Jean-Pierre Limosinekin batera egina.
  • 1987 : Où que tu sois
  • 1989 : Incognito
  • 1989 : Pense à moi
  • 1991 : Le Temps d'un détour, Marsellari buruzko filma, 67 min
  • 1995 : Cesare Pavese, Un Siècle d'écrivains bilduman, 47 min
  • 1997 : Les Motifs de Fernand Léger, 52 min
  • 1997 : Les Fioretti de Pier Paolo Pasolini, Un Siècle d'écrivains bilduma, 47 min
  • 1998 : D'Angèle à Toni, 35 min
  • 1998 : Le Cinéma, une histoire de plans, tome 1, 47 min
  • 1999 : Le Cinéma, une histoire de plans, tome 2, 60 min
  • 2000 : Bleu Méditerranée, 52 min
  • 2000 : Les Belles endormies, Les scénarios de l'art bilduma, 26 min
  • 2000 : Les Gisants et les morts, Les scénarios de l'art bilduma, 26 min
  • 2002 : La Fenêtre, Les scénarios de l'art bilduma, 26 min
  • 2002 : Le Kid de Chaplin, Chaplin aujourd'hui bilduma, 26 min
  • 2010 : Paris Madrid allers-retours, Victor Ericeri eskainita
  • 2010 : Pierrot le fou revisited
  • 2010 : Brunes et blondes
  • 2013 : Pasolini, la passion de Rome
  • 2017 : Au dos des images, Victor Erice eta Kiyoshi Kurosawari eskainita.

PublikazioakAldatu

  • Correspondance New-Yorkaise - Les absences du photographe. (Raymond Depardonekin batera) Cahiers du cinéma 1981. Berrargitaratuta 2006an.
  • Esthétique du film. Beste egileekin batera. Nathan 1983.
  • Roberto Rossellini. Le cinéma révélé. Cahiers du cinéma 1985.
  • Voyage en Italie de Roberto Rossellini. Yellow Now, bilduma. Long-Métrage, 1990.
  • Europe 51 de R.Rossellini. CNC, Ministères de la Culture et de l'Education, 1993.
  • Une encyclopédie du nu au cinéma, Yellow Now, 1993.
  • Magnum Cinéma, Cahiers du cinéma, 1994.
  • Jean-Luc Godard par Jean-Luc Godard, Cahiers du cinéma. 1. liburuki : 1985, 2. liburuki: 1998.
  • Nul mieux que Godard, Cahiers du cinéma, 1999.
  • L'hypothèse cinéma (Petit traité de transmission du cinéma à l’école et ailleurs), Cahiers du cinéma, 2002.
  • (Ingelesez) The Cinema Hypothesis. Teaching Cinema in the Classroom and Beyond, FilmmuseumSynemaPublikationen 28, liburuki, Viena 2016, ISBN 978-3-901644-67-2
  • Abbas Kiarostami, Les Petits Cahiers bilduma, Cahiers du cinéma, 2004.
  • Le cinéma comment ça va. Petite bibliothèque bilduma, Cahiers du cinéma, 2005.
  • Monika de Ingmar Bergman Côté Films bilduma, 1.zk., Yellow Now, 2005eko urrian.
  • Godard au travail, les années 1960, Cahiers du cinéma, 2006ko abenduan.
  • Mais où je suis ? Atelier cinéma bilduma, Actes sud Junior et La Cinémathèque française, 2007ko iraila.
  • Luis Bunuel, Grands cinéastes bilduma, Le Monde et Cahiers du cinéma, 2008ko urtarrila.
  • Brune Blonde, Skira Flammarion, Cinémathèque française, 2010.
  • Periferia, Bernard Plossu-rekin batera, Yellow Now, Les carnets bilduma, 2015.
  • La Création cinéma, Côté cinéma bilduma, Yellow Now, 2015

ErreferentziakAldatu

Kanpo loturakAldatu