Vicente Amigo

gitarra-jotzaile espainiarra

Vicente Amigo Girol (Guadalcanal, 1967ko martxoaren 25a) espainiar gitarra-jotzaile eta musikagilea da, flamenko egiten duena.

Vicente Amigo
Vicenteamigo.jpg
Bizitza
Izen osoaVicente Amigo Girol
JaiotzaGuadalcanal1967ko martxoaren 25a (54 urte)
Herrialdea Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jarduerakgitarra-jotzailea
Genero artistikoaflamenkoa
Musika instrumentuagitarra
DiskoetxeaColumbia Records

vicenteamigo.com
IMDB: nm1903914 Last fm: Vicente+Amigo Musicbrainz: 6df45204-f43d-46b5-90f9-b908534e8ed4 Songkick: 42895 Discogs: 143245 Allmusic: mn0000197423 Edit the value on Wikidata

BiografiaAldatu

Sevillako Guadalcanal herrian jaio zen baina bere bizitza ia osoa Kordoban egin du. Zortzi urterekin oparitu zioten lehen gitarra eta El Tomate eta El Merengue bezalako musikariekin lehen urratsak eman ostean, Manolo Sanlúcar izan zen bere maisua urte askoan.

1988an ekin zion bere ibilbide profesionalari. Lehiaketa ugari irabazi zituen eta horrek eman zion artista askorekin lan egiteko aukera. Bob Dylan, Keith Richards, Paco de Lucia, Phil Manzanera, Joe Cocker, Jack Bruce, Richard Thompson eta Robert Crayrekin oholtza elkarbanatzeko aukera izan du beste hainbaten artean.

Estilo ezberdinak uztartzeko joera izan duen musikaria da eta bere konposizioek hori frogatzeko bidea ematen digute. Munduan zehar kontzertu ugari emateko aukera izan du bai bakarlari modura eta baita artista handien musikari modura ere. Bere bakarkako ibilbidean zortzi disko kaleratu ditu.

DiskografiaAldatu

  • "De mi corazón al aire" (1991)
  • "Vivencias imaginadas" (1995)
  • "Poeta" (1997)
  • "Ciudad de las ideas" (2000)
  • "Vicente Amigo en concierto desde Córdoba. Ciudad de las ideas" (2004, DVD)
  • "Un momento en el sonido" (2005)
  • "Paseo de Gracia" (2009)
  • "Vivencias La Obra Completa de un Genio" (2010)

Kanpo loturakAldatu