Tyler Hamilton

txirrindulari estatubatuarra

Tyler Hamilton (Marblehead, 1971ko martxoaren 1a), estatu batuetako txirrindulari ohia da. Italiako Giroan bigarren amaitu zuen behin eta hiru itzuli handietan etapa irabazlea da. 2003ko Tourrean 4. amaitu zuen baina irabazlearen historia jakin eta gero, eta txapeldunen zerrendatik kendu eta gero, hirugarren izango zen bezala da. Tour ikaragarria egin zuen eta ihesaldi ikaragarria egin ondoren, Eustaltel-Euskadiko txirrindulariak atzean utzi zituen. Azkenik, bere herrialdeko txapelduna izan da.

Tyler Hamilton
Tyler Hamilton.jpg
Bizitza
Jaiotza Marblehead1971ko martxoaren 1a (50 urte)
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Hezkuntza
Heziketa University of Colorado (en) Itzuli
Holderness School (en) Itzuli
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Discovery Channel 1995-2001
Saxo Bank-Sungard 2002-2003
Phonak Hearing Systems 2004-2004
Tinkoff Credit Systems 2007-2007
Rock Racing-Murcia (en) Itzuli 2008-2009ko apirilaren 29a
 
Pisua 65 kilogramo
Altuera 172 zentimetro

TaldeakAldatu

PalmaresaAldatu

1996Aldatu

  • Amerikako ibilbideko etapa bat.

1999Aldatu

  • Dinamarkako Itzulia eta etapa bat.

2000Aldatu

2002Aldatu

2003Aldatu

2004Aldatu

2008Aldatu

  • Quinhai lakuko itzulia.
  • Estatu Batuetako Txapelketa.

Kanpo estekakAldatu