Sorginen lasterketa


Sorginen lasterketa Bizkaiko Durangaldea eskualdeko Atxondo udalerrian urtero jokatzen den lasterketa da. Durango Kirol Klubak antolatzen du. 2011n Skyrunner World Series txapelketako lasterketa izan zen.

Sorginen lasterketa
Sorrera 2008
Tokia Atxondo (Bizkaia)
Modalitatea mendi lasterketa
Distantzia 25.6 km (2008-2015)
17 km (2016-tik)
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Euskal Herria Oier Ariznabarreta (3)
Emakumezkoak:
Euskal Herria Maite Maiora (2)
Euskal Herria Oihana Kortazar (2)
Errekorrak Gizonezkoak (2016):
1:23:26 Euskal Herria Aritz Egea
Emakumezkoak (2017):
1:39:13 Euskal Herria Maria Zorroza
Txapeldunak Gizonezkoak (2018):
Euskal Herria Iban Letamendi
Emakumezkoak (2018):
Euskal Herria Oihana Kortazar
Webgunea www.durangokirol.club

IbilbideaAldatu

Atxondoko Axpe auzoko plazatik atera eta Anboto mendia (1.331m) igo ondoren helmuga Axpeko plazan du[1]. Hasiera batean maratoi erdiaren inguruko distantzia zuen, 25 kilometro inguru, baina 2016tik aurrera 17 km-tako ibilbidea egiten dute partehartzaileek.

PalmaresaAldatu

Urtea Gizonezkoa Denbora Emakumezkoa Denbora
2008   Ionut Zinka 1:58:03   Nerea Amilibia 2:29:06
2009   Aitor Osa 1:58:16   Maitane Txueka 2:38:20
2010   Aritz Kortabarria 2:02:44   Ana Conde 2:21:45
2011   Jabi Olabarria 2:02:01   Maite Maiora 2:22:33
2012   Oier Ariznabarreta 2:06:12   Maite Maiora 2:27:08
2013   Imanol Goñi 2:10:32   Silvia Trigueros 2:40:21
2014   Oier Ariznabarreta 2:03:41   Oihana Azkorbebeitia 2:30:22
2015[2]   Oier Ariznabarreta 1:58:11   Oihana Kortazar 2:20:08
2016[3]   Aritz Egea 1:23:26   Aitziber Ibarbia 1:40:40
2017[4]   Ander Iñarra 1:23:30   Maria Zorroza 1:39:13
2018[5]   Iban Letamendi 1:45:11   Oihana Kortazar 2:09:11

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu