Ireki menu nagusia

Primal Scream Eskozia aldeko rock alternatibo jotzen duen musika taldea da.

Primal Scream
Primal Scream.jpg
Primal Scream taldea 2006an Southamptonen
Datuak
Jatorria Glasgow,  Eskozia
Musika mota Rock alternatibo
Indie pop
Acid house
Instrumentuak Gitarra, Baxua, Bateria, Teklatua (Ahotsa)
Urteak 1982 - gaur egun
Produkzioa
Diskoetxea(k) Creation (1985-1987, 1987-2000)
Elevation (1987)
Sony (2000-2007)
B-Unique Records (2007 - gaur egun)
Taldekideak
Bobby Gillespie
Andrew Innes
Mani
Martin Duffy
Darrin Mooney
Barrie Cadogan
Informazio gehigarria
MusicBrainz 55704c38-224f-4b75-b29f-d43653f8bc9a
Twitter @ScreamOfficial
www.primalscream.net

Glasgowko taldeak 10 milioi album baino gehiago saldu ditu, 1991an Screamadelica albumari esker ospea lortu zuenetik.

TaldekideakAldatu

Egungo taldekideakAldatu

  • Bobby Gillespie
  • Andrew Innes
  • Gary Mani Mounfield
  • Martin Duffy
  • Darrin Mooney
  • Barrie Cadogan

Lehenagoko taldekideakAldatu

  • Jim Beattie
  • Paul Harte
  • Jim Hunt
  • Denise Johnson
  • Duncan Mackay
  • Tom McGurk
  • Stuart May
  • Henry Olsen
  • Steve Sidelnyk
  • Gavin Skinner
  • Martin St. John
  • Phillip "Toby" Tomanov
  • Paul Mulraney
  • Robert "Throb" Young

DiskografiaAldatu

  • Sonic Flower Groove (1987)
  • Primal Scream (1989)
  • Screamadelica (1991)
  • Give Out But Don't Give Up (1994)
  • Vanishing Point (1997)
  • XTRMNTR (2000)
  • Evil Heat (2002)
  • Riot City Blues (2006)
  • Beautiful Future (2008)

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Primal Scream