Ireki menu nagusia

Olivia Wilde (Olivia Jane Cockburn jaioa; New York, 1984ko martxoaren 10a - ) aktore eta modelo estatubatuarra da, House telesailean lan egiteagatik ezaguna dena.

Olivia Wilde
Olivia Wilde at the Red Carpet Premiere of A Vigilante during SXSW 2018 (40704996872) (cropped).jpg
Bizitza
Izen osoa Olivia Jane Cockburn
Jaiotza New York1984ko martxoaren  10a (35 urte)
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
 Irlandako Errepublika
Familia
Aita Andrew Cockburn
Ama Leslie Cockburn
Ezkontidea(k) Tao Ruspoli Itzuli  (2003 -  2011)
Bikotea(k) Jason Sudeikis
Seme-alabak
Familia
Leinua Leslie Cockburn Itzuli
Hezkuntza
Heziketa Phillips Academy Itzuli
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak aktorea, antzerki aktorea, telebista-aktorea, modeloa, zinema aktorea, ahots-aktorea, zinema zuzendaria, aktibista eta enpresaburua
Lan nabarmenak Booksmart Itzuli
Izengoitia(k) Olivia Wilde
IMDb nm1312575

Wilde 2000ko hamarkadaren hasieran hasi zen antzezten eta harrezkero The O.C., The Black Donnellys edo House telesailetan eta Tron: Legacy, Cowboys & Aliens edi In Time filmetan lan egin du.

FilmografiaAldatu

Filmak
Urtea Filma Pertsonaia Oharrak
2004 The Girl Next Door Kellie
2005 Conversations with Other Women Bridesmaid
2006 Alpha Dog Angela Holden
Camjackers Sista Strada Cast
Bickford Shmeckler's Cool Ideas Sarah Witt
Turistas Bea
2007 The Death and Life of Bobby Z Elizabeth
2008 Fix Bella
2009 Year One Princess Inanna
The Ballad of G.I. Joe The Baroness Bideo
2010 Weird: The Al Yankovic Story Madonna Bideo
The Next Three Days Nicole
Tron: Legacy Quorra
2011 Cowboys & Aliens Ella
The Change-Up Sabrina McKay
On the Inside Mia Conlon
In Time Rachel Salas
2012 Burt Wonderstone Jane postprodukzioa
The Longest Week Beatrice postprodukzioa
Butter Brooke Swinkowski
Deadfall Liza
People Like Us Hannah
The Words Danielle
Black Dog, Red Dog Sunshine Filmatzen
2013 Rush Suzy Miller Filmatzen
The Only Living Boy in New York Johanna aurreprodukzioa
Relanxious Barrett aurreprodukzioa
Better Living Through Chemistry Elizabeth Roberts aurreprodukzioa
2014 Third Person aurreprodukzioa
Bideojokoak
Urtea Izena Pertsonaia Oharrak
2010 Tron: Evolution Quorra Ahotsa
Telebista
Urtea Telesaila Pertsonaia Oharrak
2003 Skin Jewel Goldman
2004 The O.C. Alex Kelly Bigarren mailako pertsonaia (2004–2005)
2007 The Black Donnellys Jenny Reilly Lehen mailako pertsonaia
2007 – 2012 House Dr. Remy "Thirteen" Hadley
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Olivia Wilde  


  Artikulu hau New Yorkeko estatuko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.