Ireki menu nagusia

Montenegroko futbol Kopa (serbo-kroazieraz Crnogorski fudbalski kup, Црногорски фудбалски куп) Montenegron jokatzen den kanporaketa bidezko futbol txapelketa da.

Montenegroko futbol kopa
Crnogorski fudbalski kup
Antolatzailea Fudbalski savez Crne Gore
Konfederazioa UEFA
Sorrera 2006
Eremua  Montenegro
Taldeak 30
Garaipen gehien Rudar Pljevlja (4 Kopa)
Txapelduna Budućnost (2018-19)
Webgunea www.fscg.me

Eduki-taula

HistoriaAldatu

Jugoslavia 1991ean desegin zenean Serbiar eta montenegroarrek Jugoslaviako Kopa txapelketarekin jarraitu zuten. 2003an ordea herrialdeak Serbia eta Montenegro izena hartu zuen eta ondorioz Serbia eta Montenegroko Kopa jokatu zen. 2006an herrialde biak banatu eta Kopa txapelketa bana antolatu zuten. Orduan sortu zen beraz Montenegroko futbol kopa.

Aurreko txapelketakAldatu

Jugoslaviako Kopa (1947-1991)Aldatu

Talde montenegrotarrek ez zuten kopa irabazterik lortu. FK Budućnost Titograd izan zen finalera iritsi zen bakarra, bi alditan, 1965ean Dinamo Zagrebek 2-1 irabazi zion eta 1977an Hajduk Splitek 0-0 egin ondoren luzapenean bi gol sartuta.

Sakontzeko, irakurri: «Jugoslaviako Kopa»
Kluba Garaipenak Urteak
  Izar Gorria 12 1948, 1949, 1950, 1958, 1959, 1964, 1968, 1970, 1971, 1982, 1985, 1990
  Hajduk Split 9 1967, 1972, 1973, 1974, 1976, 1977, 1984, 1987, 1991
  Dinamo Zagreb 7 1951, 1960, 1963, 1965, 1969, 1980, 1983
  Partizan Beograd 5 1947, 1952, 1954, 1957, 1989
  OFK Beograd 4 1953, 1955, 1962, 1966
... ... ...

Jugoslaviako Kopa / Serbia eta Montenegroko Kopa (1992-2006)Aldatu

Ez zen Montenegroko talderik izan finaletan.

Kluba Garaipenak Urteak
  Izar Gorria 7 1993, 1995, 1996, 1997, 1999, 2000, 2002, 2004, 2006
  Partizan Beograd 4 1992, 1994, 1998, 2001
  FK Sartid 1 2003
  FK Železnik 1 2005

Montenegroko Kopa (2006- )Aldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Emaitza Finalista
2007 FK Rudar 2-1 FK Sutjeska
2008 FK Mogren 1-1 (pen:6-5) FK Budućnost
2009 OFK Petrovac 1-0 FK Lovćen
2010 FK Rudar 2-1 FK Budućnost
2011 FK Rudar 2-2 (pen:5-4) FK Mogren
2012 FK Čelik 2-1 FK Rudar
2013 FK Budućnost 1-0 FK Čelik
2014 FK Lovćen 1-0 FK Mladost
2015 FK Mladost 2-1 (luz) OFK Petrovac
2016 FK Rudar 0-0 (pen:4-3) FK Budućnost
2017 FK Sutjeska 1-0 OFK Grbalj
2018 OFK Titograd 2-0 FK Igalo 1929
2019 FK Budućnost 4-0 FK Lovćen
  • (pen), penalti jaurtiketak.

GaraipenakAldatu

Kluba Garaipenak Urteak
FK Rudar Pljevlja 4 2007, 2010, 2011, 2016
OFK Titograd (+ Mladost) 2 2015, 2018
FK Budućnost Podgorica 2 2013, 2019
FK Mogren 1 2008
OFK Petrovac 1 2009
FK Čelik Nikšić 1 2012
FK Lovćen 1 2014
FK Sutjeska Nikšić 1 2017

Ikus, gaineraAldatu