Mayim Bialik

Mayim Chaya Bialik (San Diego, Kalifornia, 1975eko abenduaren 12a) estatubatuar telebista eta zinemako aktore bat da. Mundu mailan nagusiki Blossom (1991-1995) eta The Big Bang Theory telesailak antzezteagatik ezaguna da.

Mayim Bialik
Mayim Bialik 2013.jpg
Bizitza
JaiotzaSan Diego1975eko abenduaren 12a (45 urte)
Herrialdea Ameriketako Estatu Batuak
Lehen hizkuntzaingelesa
Hezkuntza
HeziketaKaliforniako Unibertsitatea Los Angelesen 2000) Zientziatan graduatua : neurozientzia
Kaliforniako Unibertsitatea Los Angelesen 2007) Ph.D. : neurozientzia
North Hollywood High School (en) Itzuli 1993)
Hezkuntza-mailaPh.D.a
Zientziatan graduatua
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakaktorea, abeslaria, idazlea, zinema aktorea, telebista-aktorea, ahots-aktorea eta neurozientzialaria
Lan nabarmenakBlossom
The Big Bang Theory
Jasotako sariak
Nominazioak
Musika instrumentuaahotsa
Sinesmenak eta ideologia
ErlijioaModern Orthodox Judaism (en) Itzuli
Judaismo erreformista

mayimbialik.net
IMDB: nm0080524 Allocine: 101470 Rottentomatoes: celebrity/mayim_bialik Allmovie: p6060 TCM: 15798 Metacritic: person/mayim-bialik TV.com: people/mayim-bialik IBDB: 15798
Facebook: MissMayim Twitter: missmayim Instagram: missmayim Youtube: UCTOocPnDh2YQZZwh86K2OxA Edit the value on Wikidata

FilmografiaAldatu

Zinema
Urtea Filma Pertsonaia
1988 Beaches Cecilia 'CC' Carol Bloom
Pumpkinhead Wallace kid
1994 Don't Drink the Water Susan Hollander
2005 Kalamazoo? Maggie Goldman
2011 The Chicago 8 Nancy Kurshan
2012 Scooby-Doo! Music of the Vampire Maria (ahotsa)
Telebista
Urtea Telesaila/Telefilma Pertsonaia Oharrak
1987 Beauty and the Beast Ellie Atala: "No Way Down"
1988 The Facts of Life Jennifer Cole Atalak: "The Beginning of the Beginning" eta "The Beginning of the End"
1988–1989 Webster Frieda 8 atal
1989–1990 Empty Nest Laurie Kincaid Atalak: "The R.N. Who Came to Dinner" eta "Harry Knows Best"
MacGyver Lisa Woodman Atalak: "Cease Fire", "Twenty Questions" e "Hearts of Steel"
1990 Doogie Howser, M.D. Candace Atala: "Ask Dr. Doogie"
Molloy Molloy Martin Atalak: "Pilot" eta "Surprise"
Murphy Brown Natalie Atala: "I Want My FYI"
1990–1995 Blossom Blossom Russo 114 atal
1991 Sea World's Mother Earth Celebration (on Nickelodeon) Bere burua antzeztuz
1993 The Hidden Room Jillie Atala: "Jillie"
1994 Don't Drink the Water'' Susan Hollander
1994–1995 The John Larroquette Show Rachel Atalak: "The Book of Rachel", "Rachel and Ton" eta "Rachel Redux"
1998 Welcome to Paradox Rita Atala: "Alien Jane"
2005 Fat Actress Bere burua antzeztuz Atalak: "The Koi Effect" eta "Holy Lesbo Batman"
7th Heaven Cathy Atala: "Dick"
2005, 2007 Curb Your Enthusiasm Jodi Funkhauser Atalak: "The Bowtie", "The TiVo Guy" eta "The Ida Funkhouser Roadside Memorial"
2009 Saving Grace Esther Atala: "Mooooooooo"
What Not To Wear Bere burua antzeztuz
Bones Genie Gormon Atala: "The Cinderella in the Cardboard"
2010 The Secret Life of the American Teenager Wilameena Bink doktorea Atalak: "You Don’t Know What You’ve Got...", "Just Say Me", "Let's Try That Again" eta "The Rhythm of Life"
'Til Death Bere burua antzeztuz Atalak: "The Break-Up", "Merit Play" eta "Baby Steps"
2010–2019 The Big Bang Theory Amy Farrah Fowler
Telebista - ahotsa
Urtea Telefilma/Telesaila Pertsonaia Oharrak
1992 The Kingdom Chums: Original Top Ten Petey
1995, 1996 The Adventures of Hyperman Brittany Bright Atalak: #1.1 eta "Oceans a Leavin'"
1996 The Real Adventures of Jonny Quest Lucy Atala: "The Alchemist"
Julia/Frantziar emakumea Atala: "Assault on Questworld:
1996, 1999 Hey Arnold! Maria Atalak: "6th Grade Girls/The Baseball" eta "Dinner for Four/Phoebe Skips"
1997 Johnny Bravo Turismo gidaria Atala: "Going Batty/Berry the Butler/Red Faced in the White House"
Extreme Ghostbusters Etorkizuneko neska Atala: "Ghost Apocalyptic Future"
1997, 1998, 2000 Recess Kirsten Kurst Atalak: "The Break-In", "The Girl Was Trouble" eta "The Ratings Game"
2003 X2: Wolverine's Revenge Bush Pilot, May Deuce bideo-jokoa
2003, 2004 Kim Possible Justine Flanner Atalak: "The Secret Files" eta "Partners"
2005 Katbot Paula

Kanpo estekakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Mayim Bialik