Maureen O'Hara

Maureen O'Hara, benetako izenez Maureen FitzSimons, (Ranelagh, Irlanda, 1920ko abuztuaren 17a - Boise, Idaho, 2015eko urriaren 24a) irlandar aktore eta abeslari izan zen. John Ford zuzendariaren film askotan hartu zuen parte eta sarri John Wayne izan zuen antzezlagun. Gaeleraz iaioa zen eta hizkuntza hori zenbait filmetan erabili zuen (The Long Gray Line, The Quiet Man, eta Only the Lonely lanetan kasu).

Maureen O'Hara
Maureen O'Hara Black Swan 3.jpg
Bizitza
Izen osoa Maureen FitzSimons
Jaiotza Ranelagh1920ko abuztuaren 17a
Herrialdea  Irlandako Errepublika
 Ameriketako Estatu Batuak
Heriotza Boise2015eko urriaren 24a (95 urte)
Hobiratze lekua Arlingtongo Hilerri Nazionala
Heriotza modua berezko heriotza
Familia
Ezkontidea(k) George H. Brown (en) Itzuli  (1939 -  1940)
Will Price  (1941 -  1952)
Charles F. Blair, Jr. (en) Itzuli  (1968 -  1978)
Seme-alabak
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak idazlea, autobiografialaria, abeslaria, antzerki aktorea, zinema aktorea eta telebista-aktorea
Jasotako sariak
Nominazioak
Genero artistikoa Westerna
Musika instrumentua ahotsa

IMDB: nm0000058 Allocine: 1063 Rottentomatoes: celebrity/maureen_ohara Allmovie: p53476 TCM: 143374 Metacritic: person/maureen-ohara TV.com: people/maureen-ohara IBDB: 54883
Souncloud: maureenohara Spotify: 2nJFP1JFz6U0asCRvzYeDS iTunes: 912207 Last fm: Maureen O'hara Musicbrainz: db23909e-7c44-4232-b8fc-a2261cf16a33 Discogs: 1876275 Allmusic: mn0000391843 Find a Grave: 16711793 Deezer: 149927 Edit the value on Wikidata

FilmografiaAldatu

Urtea Izenburua Pertsonaia
1938 Kicking the Moon Around Idazkaria
My Irish Molly Eileen O'Shea
1939 Jamaica Inn Mary Yellen
The Hunchback of Notre Dame Esmeralda
1940 A Bill of Divorcement Sydney Fairfield
Dance, Girl, Dance Judy O'Brien
1941 They Met in Argentina Lolita O'Shea
How Green Was My Valley Angharad
1942 To the Shores of Tripoli Mary Carter
Ten Gentlemen from West Point Carolyn Bainbridge
The Black Swan Lady Margaret Denby
1943 Immortal Sergeant Valentine Lee
This Land Is Mine Louise Martin
The Fallen Sparrow Toni Donne
1944 Buffalo Bill Louisa Frederici Cody
1945 The Spanish Main Francesca kontesa
1946 Sentimental Journey Julie Beck / Weatherly
Do You Love Me Katherine "Kitten" Hilliard
1947 Sinbad the Sailor Shireen
The Homestretch Leslie Hale
Miracle on 34th Street Doris Walker
The Foxes of Harrow Odalie "Lilli" D'Arceneaux
1948 Sitting Pretty Tacey King
1949 A Woman's Secret Marian Washburn
The Affairs of Adelaide Adelaide "Addie" Culver
Father was a Fullback Elizabeth Cooper
Bagdad Marjan printzesa
1950 Comanche Territory Katie Howard
Tripoli D'Arneau kontesa
Rio Grande Mrs. Kathleen Yorke
1951 Flame of Araby Princess Tanya
1952 At Sword's Point Claire
Kangaroo Dell McGuire
The Quiet Man Mary Kate Danaher
Against All Flags Prudence "Spitfire" Stevens
1953 The Redhead from Wyoming Kate Maxwell
War Arrow Elaine Corwin
1954 Malaga Joanna Dana
1955 The Long Gray Line Mary O'Donnell
The Magnificent Matador Karen Harrison
Lady Godiva of Coventry Lady Godiva
1956 Lisbon Sylvia Merrill
Everything But the Truth Joan Madison
1957 The Wings of Eagles Min Wead
1959 Our Man in Havana Beatrice Severn
1961 The Deadly Companions Kit Tilden
The Parent Trap Margaret "Maggie" McKendrick
1962 Mr. Hobbs Takes a Vacation Peggy Hobbs
1963 Spencer's Mountain Olivia Spencer
McLintock! Katherine Gilhooley McLintock
1965 The Battle of the Villa Fiorita Moira
1966 The Rare Breed Martha Price
1970 How Do I Love Thee? Elsie Waltz
1971 Big Jake Martha McCandles
1991 Only the Lonely Rose Muldoon
1994 A Century of Cinema Maureen bera

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Maureen O'Hara