Ireki menu nagusia

Kirsty MacColl (Croydon, Surrey, 1959ko urriaren 10a - Cozumel, Quintana Roo, Mexiko, 2000ko abenduaren 18a) pop abeslari eta egile-abeslari ingelesa izan zen. Ewan MacColl ingeles folk kantautore eta olerkariaren alaba zen.

Kirsty MacColl
Kirsty MacColl at Double Door Chicago.png
Bizitza
Jaiotza Croydon Itzuli1959ko urriaren  10a
Herrialdea  Erresuma Batua
Heriotza Cozumel (udalerria)2000ko abenduaren  18a (41 urte)
Heriotza modua istripua
Familia
Aita Ewan MacColl
Ezkontidea(k) Steve Lillywhite Itzuli
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria eta abeslaria
Influentziak Sandie Shaw
Genero artistikoa popa
new wave musika
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea Stiff Records Itzuli
IMDb nm0531533
www.kirstymaccoll.com/

Arrakasta handiko zenbait abesti grabatu zituen 1980ko eta 1990eko hamarkadetan, hala nola “There's a Guy Works Down the Chip Shop Swears He's Elvis”, Billy Braggen “A New England” eta The Kinksen “Days”. Talking Heads, Simple Minds, The Pogues, The Smiths, Robert Plant eta Evan Dandorekin lan egin zuen. Txalupa motordun batek kolpaturik hil zen, semeekin murgil egiten ari zenean.[1]

Mundu mailan, The Pogues taldeko Shane MacGowan abeslariarekin batera Fairytale of New York abestia abesteagatik ezaguna egin zen.

DiskografiaAldatu

  • Desperate Character (1981)
  • Kite (1989)
  • Electric Landlady (1991)
  • Titanic Day (1993)
  • Tropical Brainstorm (2000)

ErreferentziakAldatu

  1. Kirsta, Alix The day the music died" alixkirsta.com . Noiz kontsultatua: 2017-12-15.

Kanpo estekakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Kirsty MacColl