Ireki menu nagusia

Katia Labèque (Baiona, 1950eko martxoaren 11) lapurtar piano-jotzailea da, Marielle ahizparekin batera Labèque ahizpak duoa osatzen duena.

Katia Labèque
Bizitza
Jaiotza Baiona1950eko martxoaren  11 (69 urte)
Herrialdea  Lapurdi, Euskal Herria
Familia
Anai-arrebak
Hezkuntza
Heziketa Parisko Kontserbatorioa
Hizkuntzak frantsesa
Jarduerak
Jarduerak piano-jotzailea
Musika instrumentua pianoa
IMDb nm0479472

Ahizpen aita doktore, errugbilari ohia eta musikazalea izan zen eta Ada Cecchi ama, berriz, italiar musika irakaslea. 1968an Parisko Kontserbatorioan graduatu ziren eta 1980ko hamarkadatik aurrera ospetsu bilakatu ziren.

Beste taldeen lanak ere ekoiztu dituzte: rock esperimentala (B for Bang DimensionX, Dream House, Red Velvet) edo euskal musika (Mayte Martin, Kalakan)[1]

DiskografiaAldatu

  • 1969 : Olivier Messiaen, Visions De L'Amen
  • 1970 : Bartok, Sonata for 2 Pianos and Percussion
  • 1972 : Rachmaninov, 24 Preludes & Suite No. 2
  • 1972 : Hindemith - Martinu
  • 1979 : Marius Constant : Psyche
  • 1980 : Gershwin, Rhapsody In Blue / Piano Concerto In F
  • 1981 : Brahms, Hungarian dances
  • 1981 : Gershwin's songs Barbara Hendricksekin
  • 1982 : Scott Joplin, Gladrags
  • 1983 : Liszt, Réminiscences de Don Juan
  • 1984 : Prokofiev, Peter and The Wolf and Saint Saëns, Le Carnaval des animaux Itzhak Perlman eta Israelgo Orkesta Filarmonikoarekin, Zubin Mehtak zuzendua
  • 1984 : Rossini, Petite messe solennelle
  • 1984 : Gershwin, An American in Paris
  • 1985 : Gershwin, Rhapsody in Blue Clevelandeko Orkestrarekin, Riccardo Chaillyk zuzendua
  • 1985 : Bizet, Fauré, Ravel
  • 1985 : Bartók, Sonata and Concerto Simon Rattlek zuzendua
  • 1987 : Stravinsky, Petrouchka / Concerto For 2 Pianos
  • 1987 : Gershwin, I got Rhythm - Music for Two Pianos
  • 1988 : Bernstein, Symphonic dances and songs from West Side Story
  • 1989 : Poulenc, Concerto for 2 Pianos Bostongo Orkesta Sinfonikoarekin, Seiji Ozawak zuzendua
  • 1989 : Mozart, Piano Concerti Berlingo Filarmonikarekin. Semion Bitxkovek zuzendua
  • 1990 : Mendelssohn / Bruch, Piano Concerti
  • 1990 : Love of colours
  • 1990 : Dvorak, Slavonic Dances Op. 46 & 72
  • 1991 : Encore !
  • 1993 : España !
  • 1994 : Tchaikovsky, Piano fantasy : music for two pianos
  • 1996 : En blanc et noir - Debussy Album
  • 1997 : Carnival Elton John, Madonna, Paul Simon, James Taylor, Sting, Tina Turner eta besteekin ...
  • 2001 : Brahms - Tchaikovsky - Debussy (compilation album)
  • 2003 : Piano Fantasy (bilduma - 6 CD)
  • 2006 : Maurice Ravel
  • 2007 : Stravinsky / Debussy
  • 2007 : Schubert / Mozart
  • 2008 : De fuego y de Agua Mayte Martinekin
  • 2009 : Erik Satie
  • 2010 : The New CD box
  • 2011 : Gershwin-Bernstein, Rhapsody in Blue - West Side Story
  • 2011 : Nazareno
  • 2013 : Minimalist Dream House
  • 2018 : Amoria, Katia eta Marielle Labèque. Deutsche Grammophon.

FilmografiaAldatu

ErreferentziakAldatu

Kanpo loturakAldatu