Ireki menu nagusia

Jean Alavoine (Roubaix, 1888ko apirilak 1-1943ko uztailak 18) frantziar txirrindulari bat izan zen, profesionala 1909 eta 1925 artean, denbora horretan 29 garaipen lortuz. Garaipen horien artean Frantziako Tourrean lortu zituen 17 etapa garaipen daude, itzulia sekula irabazi ez zuelarik, gertu egon bazen ere. 1919 eta 1922ko edizioetan 2. izan zen, 1909 eta 1914koetan 3. eta 1912koan 5..

Jean Alavoine
Jean Alavoine.jpg
Bizitza
Jaiotza Roubaix1888ko apirilaren  1a
Herrialdea  Frantzia
Heriotza Argenteuil1943ko uztailaren  18a (55 urte)
Heriotza modua : trafiko istripua
Familia
Anai-arrebak
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
 

1943ko uztailak 18an hil zen Argenteuilen beteranoentzako lasterketa batean.

PalmaresaAldatu

1909

1911

  • 3. Frantziako errepide txirrindularitzako txapelketan

1914

1919

1920

1922

  • 2. Tourrean eta 3 etapa
  • 3. Frantziako errepide txirrindularitzako txapelketan

1923

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1909 1910 1911 1912 1913 1914 1915-18 1919 1920
  Italiako Giroa 3
  Frantziako Tourra 3 5 19 3 2 UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Jean Alavoine