Ireki menu nagusia

Ives Roqueta (Sète, Okzitania, 1936ko otsailaren 29a - Lo Pont de Camarés, Okzitania, 2015eko urtarrilaren 4a) okzitanierazko idazlea izan zen. Institut d'Estudis Occitans erakundeko zuzendaria izan zen.

Ives Roqueta
Bizitza
Jaiotza Sète1936ko otsailaren  29a
Herrialdea  Frantzia
Lehen hizkuntza frantsesa
Heriotza Camarès2015eko urtarrilaren  4a (78 urte)
Familia
Ezkontidea(k) Marie Rouanet Itzuli
Hezkuntza
Hizkuntzak frantsesa
Okzitaniera
Jarduerak
Jarduerak poeta
Izengoitia(k) Roqueta

BibliografiaAldatu

PoemsAldatu

  • L'Escriveire public, 1958
  • Lo Mal de la tèrra, 1958
  • Roèrgue, si, 1968
  • Òda a Sant Afrodisi, 1968
  • Lo Castèl des cans, 1977
  • Messa pels pòrcs, 1970
  • Los Negres, siam pas sols, 1972
  • Lo Fuòc es al cementiri, 1974
  • Misericòrdia, 1986
  • L'Escritura publica o pas, 1988

ProsaAldatu

  • Lo Poèta es una vaca, 1967
  • La Paciéncia, 1968
  • Made in France (1970)
  • Lo Trabalh de las mans, 1977
  • Lengadòc Roge, 1984

SaiakeraAldatu

  • Los Carbonièrs de La Sala, 1975
  • Las Cronicas de Viure, 1963-1974