Ireki menu nagusia

Errusiako futbol liga

Errusiako Futbol Premier Liga (errusieraz Российская футбольная Премьер-Лига) Errusiako futbol txapelketa nagusia da. 1992an abiarazitako txapelketa da eta 16 talde onenek hartzen dute parte.

Errusiako futbol liga
Российская премьер-лига
Rossiyskaia Premier-Liga
Antolatzailea Российский Футбольный Союз
(Rossiyskiy Futbolnyy Soyuz)
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1992
Eremua  Errusia
Taldeak 16
Maila 1
Jeitsiera Первенство Футбольной Национальной Лиги
(Pervenstvo Futbol'noy Natsional'noy Ligi)
Garaipen gehien Spartak Mosku (10 Liga)
Txapelduna Zenit S.Petersburgo (2018-19)
Webgunea www.rus.rfpl.org
Moskuko Spartak eta Dinamoren arteko partida elurpean.
CSKA Mosku taldea, 2011an.
FC Zenit San Petersburgoko jokalariak 2007ko garaipena ospatzen.

HistoriaAldatu

1992an Sobietar Batasuna desegin zenean Errepublika bakoitzak bere futbol txapelketak sortu zituen. Sobietar Batasuneko Futbol Ligan jokatzen zuten sei talde errusiarrak berez sailkatu ziren eta hasiera batean 14 talde gehitu zitzaizkien hauei. 1993an 18 taldetara murriztu zen eta 1994ean 16 taldetara.

2010 arte martxoa eta azaroa artean jokatu zen liga, Errusiako negu hotza ekiditeko. Baina urte horretan Europako gainontzeko ligetara egokitzea erabaki zuen.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Spartak Mosku
10 Liga
     
 
 
 
CSKA Mosku
6 Liga
     
 
 
 
Zenit
5 Liga

PalmaresaAldatu

Denboraldia Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea(k)
1992 FC Spartak Mosku 24 FC Alania Vladikavkaz 17   Yuri Matveyev (20)
1993 FC Spartak Mosku 53 FC Rotor Volgograd 42   Viktor Panchenko (21)
1994 FC Spartak Mosku 50 FC Dinamo Mosku 39   Igor Simutenkov (21)
1995 FC Alania Vladikavkaz 71 FC Lokomotiv Mosku 65   Oleg Veretennikov (25)
1996 FC Spartak Mosku 72 FC Alania Vladikavkaz 72   Aleksandr Maslov (23)
1997 FC Spartak Mosku 73 FC Rotor Volgograd 68   Oleg Veretennikov (22)
1998 FC Spartak Mosku 59 CSKA Mosku 56   Oleg Veretennikov (22)
1999 FC Spartak Mosku 72 FC Lokomotiv Mosku 65   Georgi Demetradze (21)
2000 FC Spartak Mosku 70 FC Lokomotiv Mosku 62   Dmitri Loskov (18)
2001 FC Spartak Mosku 60 FC Lokomotiv Mosku 56   Dmitri Vyazmikin (18)
2002 FC Lokomotiv Mosku 66 CSKA Mosku 66   Rolan Gusev (15)
  Dmitri Kirichenko (15)
2003 CSKA Mosku 59 FC Zenit San Petersburgo 56   Dmitri Loskov (14)
2004 FC Lokomotiv Mosku 61 CSKA Mosku 60   Aleksandr Kerzhakov (18)
2005 CSKA Mosku 62 FC Spartak Mosku 56   Dmitri Kirichenko (14)
2006 CSKA Mosku 58 FC Spartak Mosku 58   Roman Pavlyuchenko (18)
2007 FC Zenit San Petersburgo 61 FC Spartak Mosku 59   Roman Pavlyuchenko (14)
  Roman Adamov (14)
2008 FC Rubin Kazan 60 CSKA Mosku 56   Vágner Love (20)
2009 FC Rubin Kazan 63 FC Spartak Mosku 55   Welliton (21)
2010 FC Zenit San Petersburgo 68 CSKA Mosku 62   Welliton (19)
2011–12 FC Zenit San Petersburgo 61 FC Spartak Mosku 59   Seydou Doumbia (28)
2012-13 CSKA Mosku 64 FC Zenit San Petersburgo 62   Yura Movsisyan (13)
  Wánderson do Carmo (13)
2013-14 CSKA Mosku 64 FC Zenit San Petersburgo 63   Seydou Doumbia (18)
2014-15 FC Zenit San Petersburgo 67 CSKA Mosku 60   Hulk (15)
2015-16 CSKA Mosku 65 FK Rostov 63   Fyodor Smolov (20)
2016-17 FC Spartak Mosku 69 CSKA Mosku 62   Fyodor Smolov (18)
2017-18 FC Lokomotiv Mosku 60 CSKA Mosku 58   Quincy Promes (15)
2018-19 FC Zenit San Petersburgo 64 FC Lokomotiv Mosku 56   Fyodor Chalov (15)

GaraipenakAldatu

TaldekaAldatu

Taldea Irabazle Bigarren Garaipen urteak
FC Spartak Mosku
10
5
1992, 1993, 1994, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2016-17
CSKA Mosku
6
7
2003, 2005, 2006, 2012–13, 2013-14, 2015-16
FC Zenit San Petersburgo
5
2
2007, 2010, 2011–12, 2014-15, 2018-19
FC Lokomotiv Mosku
3
5
2002, 2004, 2017-18
FC Rubin Kazan
2
0
2008, 2009
FC Alania Vladikavkaz
1
2
1995
FC Rotor Volgograd
0
2
FC Dinamo Mosku
0
1
FK Rostov
0
1

HirikaAldatu

Hiria Garaipenak Taldeak
Mosku
20
Spartak (10), CSKA (6), Lokomotiv (3), Dinamo (1)
San Petersburgo
5
FC Zenit San Petersburgo (5)
Kazan
2
FC Rubin Kazan (2)
Vladikavkaz
1
FC Alania Vladikavkaz (1)

Goleatzaile nagusiakAldatu

Jokalaria Goleatzaile nagusia
  Oleg Veretennikov 1995, 1997, 1998
  Dmitri Loskov 2000, 2003
  Dmitri Kirichenko 2002, 2005
  Roman Pavlyuchenko 2006, 2007
  Welliton 2009, 2010
  Seydou Doumbia 2012, 2014
  Fyodor Smolov 2016, 2017

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu