Ireki menu nagusia

Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984ko apirilaren 17a) penedestar kantautore bat da. Freixasek maketa bat, bi lan diskografiko eta beste kantautore batzuen bertsioen bilduma bat editatu ditu, Katalan Herrietako protesta eta autore kanta errekuperatzen laguntzeko asmoz.

Cesk Freixas
CeskFreixasrostre.jpg
Bizitza
Jaiotza Sant Pere de Riudebitlles1984ko apirilaren 17a (35 urte)
Herrialdea  Katalunia
Heriotza  (35 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
katalana
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria, musikagilea, politikaria eta musikaria
Influentziak Jorge Drexler, Ani DiFranco Itzuli, Bon Iver Itzuli, Ovidi Montllor eta Silvio Rodríguez
Izengoitia(k) Cesk Freixas
Genero artistikoa tradiziozko musika
popular music Itzuli
Musika instrumentua ahotsa
classical guitar Itzuli
gitarra akustikoa
IMDb nm3524634
www.ceskfreixas.cat
Cesk Freixas

BiografiaAldatu

2004. urte hasieran, Freixasek proiektu politiko-musikal bat gauzatu zuen, bere aburuz ahaztutako eta gutxi aintzatetsitako autore kantaren sonoritatea protestarekin batzeko, eta aldi berean olerkigintza adierazpide lez erabiltzeko.

Set voltes rebel (Bullanga Records, 2005) bere lehen lana izan zen, non tradiziozko autore kantatik abiatuz rockaren eta rumbaren eremuan sartzen den, agerian geldituz izaera nazionaleko, sozialeko eta -ezinbestez- pertsonaleko erreibindikazioak. Les veus dels pobles lliures, 2006an Els Altres Bandais bere bandarekin lagundurik, Ceskek lurralde katalanetan eta atzerrian aurkeztutako ikuskizuna da: autore internazionalen bertsioekin konbinatutako bere lehenengo diskako tema berrinterpretatuak. 2006an herri-bozketaz Enderrock aldizkariko bigarren klasifikatua izanik, Freixasek bigarren tokia irabazi zuen artista onena, diska onena, abesti onena eta zuzeneko onena kategorietan.

2007ko ekainean El camí cap a nosaltres kaleratu zuen, penedestar kantautorearen bigarren lan diskografikoa. Bertan are gehiago sakontzen du abesti tradizionalaren sustraietan, eta gaur egunera arte gutxi landutako alorrak aztertzen ditu tematika oso pertsonalekin, talde-erreibindikazioaren birbaieztapena nabarmenduz. Horretarako atonketa musikal minimalistak eta hitz intimista bezain kritikoak darabiltza. Diska, Magí Batallaren zuzendaritza eta produkzio musikalarekin, 2007ko martxo, apiril eta maiatzean grabatu zen, Sant Adurní d'Anoian: jazzetik poperako eta rocketik latinerako estiloko hamabi tema, zeinak, autorearen musikaren irazkitik pasaturik, agerian uzten duten kantautoreen eszena nazionala erreibindikatzen jarraitzeko nahia.

2005etik Trobada de Cantautors dels Països Catalans ekitaldiaren produkzioan hartzen du parte, bere jaioterrian ospatzen dena eta VerdCel edota Pau Alabajos bezalako artista valentziarrak bildu izan dituena.

DiskografiaAldatu

  • 2004: Maketa (autoedizioa)
  • 2005: Set Voltes Rebel (Bullanga Records)
  • 2006: Les Veus dels Pobles Lliures (autoedizioa): bertsioen bilduma
  • 2007: El Camí cap a Nosaltres (autoedizioa)
  • 2007: Per Alcoi i Per... (L'Altra Campanya): L'ultima fada abestia dauka
  • 2009: La mà dels qui t'esperen (Temps Record)
  • 2012: Tocats pel foc (Temps Record)
  • 2014: Protesta (Temps Record)
  • 2017: Proposta (DMusical)
  • 2019: Festa Major (U98)

Kanpo loturakAldatu