Ireki menu nagusia

Alice Cooper, jaiotze izenez Vincent Damon Funier (1948ko otsailaren 4a, Detroit, Michigan) estatubatuar musikari, abeslari eta konposatzaile bat da, horretaz gainera musikaria bera taldekidea zen 1970eko hamarkadako rock musika talde baten izena ere bada, gerora izena berak erabili zuelarik.

Alice Cooper
Alice Cooper Live in London 2012-10-28.jpg
Bizitza
Izen osoa Vincent Damon Furnier
Jaiotza Detroit1948ko otsailaren 4a (71 urte)
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Hezkuntza
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria, musikaria, aktorea, Disk Jockeya eta abeslaria
Jasotako sariak
Izengoitia(k) Alice Cooper
Genero artistikoa rocka
hard rocka
heavy metala
shock rock Itzuli
Glam rocka
traditional heavy metal Itzuli
garage rocka
glam metal Itzuli
Musika instrumentua aho-soinua
ahotsa
Diskoetxea Straight
Atlantic Records
Warner Music Group
MCA Records
Epic Records
IMDb nm0004840
www.alicecooper.com

DiskografiaAldatu

  • Pretties for you (1969)
  • Easy Action (1970)
  • Love it to death (1971)
  • Killer (1971)
  • School's out (1972)
  • Billion dollar babies (1973)
  • Muscle of love (1973)
  • Alice Cooper Greatest Hits (1974)
  • Welcome to my nightmare (1975)
  • Alice Cooper goes to hell (1976)
  • Lace and Whiskey (1977)
  • The Alice Cooper Show (1977)
  • From the inside (1978)
  • Flush the fashion (1980)
  • Special forces (1981)
  • Zipper catches skin (1982)
  • DaDa (1983)
  • Constrictor (1986)
  • Raise your fist and yell (1987)
  • Trash (1989)
  • Hey Stoopid (1991)
  • The last temptation (1994)
  • A fistful of Alice (1997)
  • The life and crimes of Alice Cooper (box set - 1999)
  • Brutal planet (2000)
  • The definitive Alice Cooper (2001)
  • Dragontown (2001)
  • The Eyes of Alice Cooper (2003)
  • Dirty Diamonds (2005)
  • Along Came A Spider (2008)

IruditegiaAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Alice Cooper  


  Artikulu hau Michigango biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.