Ireki menu nagusia

Umberto Antonio Tozzi (Turin, 1952ko martxoaren 4a) italiar pop eta rock abeslaria eta musikagilea da. 1977ko "Ti amo" eta 1979ko "Gloria" abestiekin entzute handia lortu zuen nazioarteko mailan. 1987an Sanremoko kantu jaialdia irabazi zuen Gianni Morandi eta Enrico Ruggerirekin batera "Si può dare di più" abestiarekin. Urte berean, Eurovision Abesti Lehiaketan Italia ordezkatu zuen Rafekin duoan "Gente di mare" abestiarekin, eta hirugarren postuan sailkatu ziren.

Umberto Tozzi
Umberto Tozzi Wiener Stadtfest 2014 08.jpg
Bizitza
Jaiotza Turin1952ko martxoaren 4a (67 urte)
Herrialdea  Italia
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria
Jasotako sariak
Genero artistikoa rocka
Ahots mota tenorra
Musika instrumentua gitarra
IMDb nm0870372
www.umbertotozzi.com

DiskografiaAldatu

  • Donna amante mia (1976)
  • È nell'aria ... ti amo (1977)
  • Tu (1978)
  • Gloria (1979)
  • Tozzi (1980)
  • Notte rosa (1981)
  • Eva (1982)
  • Hurrah (1984)
  • Invisibile (1987)
  • Gli altri siamo noi (1991)
  • Equivocando (1994)
  • Il grido (1996)
  • Aria e cielo (1997)
  • Un'altra vita (2000)
  • Le parole (2005)
  • Heterogene (2006)
  • Tozzi Masini (2006)
  • Superstar (2009)
  • Yesterday, today (2012)
  • Ma che spettacolo (2015)
Zuzeneko albumak
  • In concerto (1980 – Live)
  • The Royal Albert Hall (1988 – Live)
  • Non Solo Live (2009)
  • 40 anni che ti amo (2017)
  • Live all'Arena di Verona - 40 anni che ti amo (2017)
Bildumak
  • Minuti di un'eternità (1987 – Greatest hits)
  • Le mie canzoni (1991 – Greatest hits)
  • Bagaglio a mano (1999 – Greatest hits)
  • The best of (2002 – Greatest hits)
  • Yesterday, today – The Best of 1976–2012 (2012)


  Artikulu hau Italiako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.