Umberto Tozzi

Umberto Antonio Tozzi (Turin, 1952ko martxoaren 4a) italiar pop eta rock abeslaria eta musikagilea da. 1977ko "Ti amo" eta 1979ko "Gloria" abestiekin entzute handia lortu zuen nazioarteko mailan. 1987an Sanremoko kantu jaialdia irabazi zuen Gianni Morandi eta Enrico Ruggerirekin batera "Si può dare di più" abestiarekin. Urte berean, Eurovision Abesti Lehiaketan Italia ordezkatu zuen Rafekin duoan "Gente di mare" abestiarekin, eta hirugarren postuan sailkatu ziren.

Umberto Tozzi
Umberto Tozzi 2012.png
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakUmberto Antonio Tozzi
JaiotzaTurin1952ko martxoaren 4a (70 urte)
Herrialdea Italia
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jarduerakegile abeslaria eta estudioko musikaria
Jasotako sariak
Genero artistikoarock
Ahots motatenorra
Musika instrumentuagitarra

umbertotozzi.com
IMDB: nm0870372 Allmovie: p552112
Twitter: umbertotozzi Youtube: UCqhGWZW2moy-G_D7Imm3FRw Musicbrainz: 76dffaaa-57c7-4b86-8ea1-bcf351dc950c Songkick: 514351 Discogs: 176185 Allmusic: mn0000217761 Deezer: 9491 Edit the value on Wikidata

DiskografiaAldatu

  • Donna amante mia (1976)
  • È nell'aria ... ti amo (1977)
  • Tu (1978)
  • Gloria (1979)
  • Tozzi (1980)
  • Notte rosa (1981)
  • Eva (1982)
  • Hurrah (1984)
  • Invisibile (1987)
  • Gli altri siamo noi (1991)
  • Equivocando (1994)
  • Il grido (1996)
  • Aria e cielo (1997)
  • Un'altra vita (2000)
  • Le parole (2005)
  • Heterogene (2006)
  • Tozzi Masini (2006)
  • Superstar (2009)
  • Yesterday, today (2012)
  • Ma che spettacolo (2015)
Zuzeneko albumak
  • In concerto (1980 – Live)
  • The Royal Albert Hall (1988 – Live)
  • Non Solo Live (2009)
  • 40 anni che ti amo (2017)
  • Live all'Arena di Verona - 40 anni che ti amo (2017)
Bildumak
  • Minuti di un'eternità (1987 – Greatest hits)
  • Le mie canzoni (1991 – Greatest hits)
  • Bagaglio a mano (1999 – Greatest hits)
  • The best of (2002 – Greatest hits)
  • Yesterday, today – The Best of 1976–2012 (2012)


  Artikulu hau Italiako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.