Tokioko Nazioarteko Zinemaldia

Tokioko Nazioarteko Zinemaldia (japonieraz: 東京国際映画祭 Tōkyō kokusai eiga-sai?) edo TIFF (inglesezko Tokyo International Film Festival izenaren akronimoa) Tokion urtero izaten den nazioarteko zinema jaialdia da. Sakura saria ematen zaio film onenari.

HistoriaAldatu

1985ean sortu zen eta hasiera batean bi urtetik behin izaten bazen ere 1991etik aurrera urtero ospatu da.

PalmaresaAldatu

Urtea Film irabazlea Zuzendari onena Aktoresa onena
1985   Typhoon Club   Rachel Ward
1987   Old Well
1989   That Summer of White Roses
1991   City of Hope   Zhao Lirong
1992   White Badge
1993   The Blue Kite
1994   The Day the Sun Turned Cold   Debra Winger
1995 ez jokatua
1996   Kolya
1997   The Perfect Circle
  Jenseits der Stille
1998   Abre los ojos
1999   Darkness and Light
2000   Amores Perros
2001   Slogans
2002   Broken Wings   Carlo Rola
2003   Nuan   Chris Valentien
2004   Whisky   Chan-sang Lim   Mirella Pascual
2005   What the Snow Brings   Kichitaro Negishi   Helena Bonham Carter
2006   OSS 117: Cairo, Nest of Spies   Jonathan Dayton
  Valerie Faris
  Abigail Breslin
2007   The Band's Visit   Peter Howitt   Shefali Shah
2008   Tulpan   Sergey Dvortsevoy   Félicité Wouassi
2009   Eastern Plays   Kamen Kalev   Julie Gayet
2010   Intimate Grammar   Nir Bergman   Fan Bingbing
2011   Intouchables   Ruben Östlund   Glenn Close
2012   The Other Son   Lorraine Lévy   Neslihan Atagül
2013   We Are the Best!   Benedikt Erlingsson   Eugene Domingo

Kanpo estekakAldatu