Ireki menu nagusia

Tinkara Kovač (Koper, Eslovenia, 1978ko irailaren 3a -), abeslari esloveniarra da.

Tinkara Kovač
Tinkara Kovač mirror resize.jpg
Bizitza
Jaiotza Koper1978ko irailaren  3a (40 urte)
Herrialdea  Eslovenia
 Jugoslavia
Jarduerak
Jarduerak abeslaria eta flautista Itzuli
Genero artistikoa popa
Ahots mota kontraltoa
Musika instrumentua Txirula
ahotsa
www.tinkara.net/

Bizitza eta obraAldatu

Koper hirian jaio zen 1978an eta bere ibilbide profesionala 1997an hasi zuen. 2004an flauta jotzen hasi zen eta Jethro Tull taldeak Europan zehar egin zuen biran hartu zuen parte. 2014 urtean Eurovision Abesti Lehiaketan Eslovenia ordezkatu zuen Kopenhagen baina azken aurreko postuan gelditu zen.

DiskografiaAldatu

  • Ne odhaja poletje (1997)
  • Košček neba (1999)
  • Na robu kroga (2001)
  • O-range (2003)
  • Enigma (2004)
  • aQa (2007)
  • The Best of Tinkara (2009)
  • Rastemo (2012)
  • Zazibanke (2013)
  • Round and Round/Spet (2014)
  • Dober dan, življenje (2016)
  • Cuori di ossigeno (2017)

Kanpo-loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Tinkara Kovač