R.E.M. (musika taldea)

R.E.M. AEBetako Georgian 1980ko hamarkadaren hasieran sortutako rock taldea da.

R.E.M. (musika taldea)
R.E.M. at Stadio Euganeo, Padova, Italy, 2003-07-22 04.jpg
Datuak
Jatorria Athens
Musika mota rock alternatibo, college rock (en) Itzuli, jangle pop (en) Itzuli eta folk rock
Urteak 1980ko urtarrila—asteazkenaambUTCasteazkena
Produkzioa
Diskoetxea(k) I.R.S. Records (en) Itzuli
Warner Bros. Records
Hib-Tone
Concord Bicycle Music (en) Itzuli
New West Records (en) Itzuli
Warner Records
Managerra Jefferson Holt (en) Itzuli
Bertis Downs IV (en) Itzuli
Michael Stipe (1980ko urtarrila - 2011ko irailaren 21a)
Peter Buck (1980ko urtarrila - 2011ko irailaren 21a)
Mike Mills (1980ko urtarrila - 2011ko irailaren 21a)
Bill Berry (1980ko urtarrila - 1997ko urriaren 30a)
Bertis Downs IV (en) Itzuli (1982 - 2011ko irailaren 21a)
Jefferson Holt (en) Itzuli (1981 - 1996)
Sariak
Jasotako sariak
Informazio gehigarria
remhq.com
IMDB: nm1032121 Facebook: REMhq Twitter: remhq Instagram: rem Youtube: UC7eaRqtonpyiYw0Pns0Au_g Spotify: 4KWTAlx2RvbpseOGMEmROg iTunes: 311145 Musicbrainz: ea4dfa26-f633-4da6-a52a-f49ea4897b58 Songkick: 220219 Discogs: 74500 Allmusic: mn0000325459 Deezer: 129 Edit the value on Wikidata

Lehen urteetan zehar jo eta ke egin zuten lan, 1982tik 1988 arte urtero disko bana plazaratuz. Birak ere etengabe egiten zituzten, edozein tokitan jotzeko prest. Horren bitartean, talde andanaren gaineko eragina izan zuten, bai 1980etako jangle pop taldeengan baita 1990etako alternative rock taldeengan. REMen izar bihurtu arteko lan saiatu eta arduratsua miresten zuten, batez ere supitukiko arrakasta eta porrotaren industria batean.

Euren 1970eko hamarkadako punk rockean oinarritutako etika langileak, nahiz euren estetikak eta ideia politikoek 1980etako alternative rockaren eszenatokiaren erdira eraman zuten. Hamarkadaren bukaerako lortutako arrakasta komertziala zela eta, auzi politikoak nahiz ingurenekoak lehen planora ekarri ahal zituzten.

TaldekideakAldatu

DiskografiaAldatu

Estudioko diskoakAldatu

  • Murmur - 1983ko apirilaren 12
  • Reckoning - 1984ko apirilaren 17
  • Fables of the Reconstruction - 1985eko ekainaren 11
  • Lifes Rich Pageant - 1986ko uztailaren 19
  • Document - 1987ko irailaren 1
  • Green - 1988ko azaroaren 8
  • Out of Time - 1991ko martxoaren 12
  • Automatic for the People - 1992ko urriaren 6
  • Monster - 1994ko irailaren 27
  • New Adventures in Hi-Fi - 1996ko irailaren 10
  • Up - 1998ko urriaren 27
  • Reveal - 2001eko maiatzaren 15
  • Around the Sun - 2004ko urriaren 5

"EP"akAldatu

  • Chronic Town - 1982

Kanpo estekakAldatu