Ireki menu nagusia

R.E.M. AEBetako Georgian 1980ko hamarkadaren hasieran sortutako rock taldea da.

R.E.M. (musika taldea)
Padova REM concert July 22 2003 blue.jpg
Datuak
Jatorria Athens
Musika mota rock alternatibo, college rock Itzuli eta jangle pop Itzuli
Urteak urtarrila 1980—asteazkenaambUTCasteazkena
Produkzioa
Diskoetxea(k) I.R.S. Records Itzuli
Warner Bros. Records
Hib-Tone Itzuli
Concord Bicycle Music Itzuli
Managerra Jefferson Holt Itzuli
Bertis Downs IV Itzuli
Michael Stipe (urtarrila 1980 - 2011-09-21)
Peter Buck Itzuli (urtarrila 1980 - 2011-09-21)
Mike Mills Itzuli (urtarrila 1980 - 2011-09-21)
Bill Berry Itzuli (urtarrila 1980 - 1997-10-30)
Bertis Downs IV Itzuli (1982 - 2011-09-21)
Jefferson Holt Itzuli (1981 - 1996)
Sariak
Jasotako sariak
Informazio gehigarria
MusicBrainz ea4dfa26-f633-4da6-a52a-f49ea4897b58
Twitter @remhq
www.remhq.com/

Lehen urteetan zehar jo eta ke egin zuten lan, 1982tik 1988 arte urtero disko bana plazaratuz. Birak ere etengabe egiten zituzten, edozein tokitan jotzeko prest. Horren bitartean, talde andanaren gaineko eragina izan zuten, bai 1980etako jangle pop taldeengan baita 1990etako alternative rock taldeengan. REMen izar bihurtu arteko lan saiatu eta arduratsua miresten zuten, batez ere supitukiko arrakasta eta porrotaren industria batean.

Euren 1970eko hamarkadako punk rockean oinarritutako etika langileak, nahiz euren estetikak eta ideia politikoek 1980etako alternative rockaren eszenatokiaren erdira eraman zuten. Hamarkadaren bukaerako lortutako arrakasta komertziala zela eta, auzi politikoak nahiz ingurenekoak lehen planora ekarri ahal zituzten.

Eduki-taula

TaldekideakAldatu

DiskografiaAldatu

Estudioko diskoakAldatu

  • Murmur - 1983ko apirilaren 12
  • Reckoning - 1984ko apirilaren 17
  • Fables of the Reconstruction - 1985eko ekainaren 11
  • Lifes Rich Pageant - 1986ko uztailaren 19
  • Document - 1987ko irailaren 1
  • Green - 1988ko azaroaren 8
  • Out of Time - 1991ko martxoaren 12
  • Automatic for the People - 1992ko urriaren 6
  • Monster - 1994ko irailaren 27
  • New Adventures in Hi-Fi - 1996ko irailaren 10
  • Up - 1998ko urriaren 27
  • Reveal - 2001eko maiatzaren 15
  • Around the Sun - 2004ko urriaren 5

"EP"akAldatu

  • Chronic Town - 1982
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: R.E.M. (musika taldea)