Proventzako Tourra

txirrindularitza lasterketa
Tour La Provence
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera2016
Ekitaldi kopurua8 (urtea: 2024)
Aldizkotasunaurterokoa (Ots)
MotaEtapakako lasterketa
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundFRA Frantzia
AntolatzaileaLa Provence
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Mailak2.1 (2016-2019)
2.Pro (2020-)
ZirkuituaUCI ProSeries
Palmaresa
Azken garaileaDEN Mads Pedersen
Garaipen gehien lortu duenaCOL Nairo Quintana
(2 garaipen)
Dokumentazioa

Proventzako Tourra (frantsesez: Tour de la Provence) Frantziako eskualde horretan egiten duten etapako txirrindularitza lasterketa bat da. Otsailean antolatzen du La Provence eskualdeko egunkariak.[1][2] Lehendabizikoz 2016an egin zuten eta Thomas Voeckler garailea izan zen.[3]

Palmaresa aldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
2016  Thomas Voeckler  Petr Vakoč  Lilian Calmejane
2017  Rohan Dennis  Mattia Cattaneo  Alexandre Geniez
2018  Alexandre Geniez  Tony Gallopin  Rudy Molard
2019  Gorka Izagirre  Simon Clarke  Tony Gallopin
2020  Nairo Quintana  Aleksandr Vlasov  Aleksei Lutsenko
2021  Iván Sosa  Julian Alaphilippe  Egan Bernal
2022  Nairo Quintana  Julian Alaphilippe  Mattias Skjelmose Jensen
2023baliogabe
2024  Mads Pedersen  Axel Zingle  Raúl García Pierna

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu