Paweł Pawlikowski

Paweł Aleksander Pawlikowski (ˈpavɛw alɛˈksandɛr pavliˈkɔfskʲi ahoskatua; Varsovia, 1957ko irailaren 15a) poloniar zinema zuzendaria da.

Paweł Pawlikowski
Pawel Pawlikowski (cropped).jpg
Bizitza
Jaiotza Varsovia1957ko irailaren 15a (63 urte)
Herrialdea  Polonia
 Erresuma Batua
Familia
Ezkontidea(k) Małgosia Bela (en) Itzuli
Hezkuntza
Heziketa Oxfordeko Unibertsitatea
Hizkuntzak poloniera
Jarduerak
Jarduerak zinema zuzendaria, gidoilaria eta telebista zuzendaria
Jasotako sariak
Nominazioak
IMDb nm0667734
pawelpawlikowski.co.uk

FilmografiaAldatu

  • Z Moskwy do Pietuszek z Wieniediktem Jerofiejewem (1990)
  • Dostoevsky's Travels (1992)
  • Serbian Epics (1992)
  • Tripping with Zhirinovsky (1994)
  • Twockers (1998)
  • The Stringer (1998)
  • Last Resort (2000)
  • My Summer of Love (2004)
  • La Femme du Vème (2011)
  • Ida (2013)
  • Zimna wojna (2018)


  Artikulu hau Poloniako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.