Ozzy Osbourne

John Michael Osbourne (Aston, Birmingham, Ingalaterra, 1948ko abenduaren 3a) metal musika abeslaria eta konpositorea da, 40 urte baino gehiagoko karrerarekin musikaren munduan. Black Sabbath taldearekin hasi zen jotzen, geroago uzteko eta bakarlari gisa abesteko. The Godfather of Heavy Metal deitzen diote ezizenez; hau da, heavy metalaren aitabitxia. MTV-n ere show bat protagonizatu zuen bere familiarekin, The Osbournes izenekoa.

Ozzy Osbourne
OzzyChangingHands02-20-2010.jpg
Bizitza
Izen osoaJohn Michael Osbourne
JaiotzaBirmingham1948ko abenduaren 3a (72 urte)
Herrialdea Erresuma Batua
BizilekuaBuckinghamshire
Los Angeles
Familia
Ezkontidea(k)Thelma Riley (en) Itzuli  (1971 -  1982)
Sharon Osbourne  (1982ko uztailaren 4a -
Seme-alabak
Hezkuntza
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakegile abeslaria, musikagilea, aktorea, abeslaria eta musikaria
Jasotako sariak
KidetzaBlack Sabbath
Izengoitia(k)Ozzy Osbourne
Genero artistikoaheavy metala
hard rock
traditional heavy metal (en) Itzuli
doom metal (en) Itzuli
shock rock (en) Itzuli
Ahots motatenorra
Musika instrumentuaahotsa
giltzadia
aho-soinua
DiskoetxeaEpic Records
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioaanglikanismoa

ozzy.com
IMDB: nm0005285 Allocine: 17866 Allmovie: p105223 TV.com: people/ozzy-osbourne
Facebook: ozzyosbourne Twitter: OzzyOsbourne Instagram: ozzyosbourne MySpace: ozzyosbourne Youtube: UCe3JCin4Gnv9azlWnAs5keg Souncloud: ozzy-osbourne-official Spotify: 6ZLTlhejhndI4Rh53vYhrY iTunes: 886834 Last fm: Ozzy+Osbourne Musicbrainz: 8aa5b65a-5b3c-4029-92bf-47a544356934 Songkick: 365190 Discogs: 59770 Allmusic: mn0000424244 Deezer: 823 Edit the value on Wikidata
Ozzyosborne-autogramm.svg

DiskografiaAldatu

  • Blizzard of Ozz (1980)
  • Diary of a Madman (1981)
  • Bark at the Moon (1983)
  • The Ultimate Sin (1986)
  • No Rest for the Wicked (1988)
  • No More Tears (1991)
  • Ozzmosis (1995)
  • Down to Earth (2001)
  • Under Cover (2005)
  • Black Rain (2007)
  • Scream (2010)
  • Ordinary Man (2020)

Kanpo estekakAldatu


  Artikulu hau Ingalaterrako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.