Ireki menu nagusia

John Michael Osbourne (Aston, Birmingham, Ingalaterra, 1948ko abenduaren 3a) metal musika abeslaria eta konpositorea da, 40 urte baino gehiagoko karrerarekin musikaren munduan. Black Sabbath taldearekin hasi zen jotzen, geroago uzteko eta bakarlari gisa abesteko. The Godfather of Heavy Metal deitzen diote ezizenez; hau da, heavy metalaren aitabitxia. MTV-n ere show bat protagonizatu zuen bere familiarekin, The Osbournes izenekoa.

Ozzy Osbourne
OzzyChangingHands02-20-2010.jpg
Bizitza
Izen osoa John Michael Osbourne
Jaiotza Aston Itzuli1948ko abenduaren 3a (70 urte)
Herrialdea  Erresuma Batua
Bizilekua Buckinghamshire
Heriotza  (70 urte)
Familia
Ezkontidea(k) Thelma Riley Itzuli  (1971 -  1982)
Sharon Osbourne  (1982ko uztailaren 4a -
Seme-alabak
Hezkuntza
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria, musikagilea, aktorea eta abeslaria
Jasotako sariak
Kidetza Black Sabbath
Izengoitia(k) Ozzy Osbourne
Genero artistikoa heavy metala
hard rocka
traditional heavy metal Itzuli
doom metal Itzuli
shock rock Itzuli
Ahots mota tenorra
Musika instrumentua giltzadia
aho-soinua
ahotsa
Diskoetxea Epic Records
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioa anglikanismoa
IMDb nm0005285
www.ozzy.com/
Ozzyosborne-autogramm.svg

DiskografiaAldatu

  • Blizzard of Ozz (1980)
  • Diary of a Madman (1981)
  • Bark at the Moon (1983)
  • The Ultimate Sin (1986)
  • No Rest for the Wicked (1988)
  • No More Tears (1991)
  • Ozzmosis (1995)
  • Down to Earth (2001)
  • Under Cover (2005)
  • Black Rain (2007)
  • Scream (2010)

Kanpo estekakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Ozzy Osbourne  


  Artikulu hau Ingalaterrako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.