Orixe saria Añorgan (Donostia) jokatzen den bertsolari gazteen txapelketa bat da. 1972an izan zuen lehen ekitaldia eta 1978 arte jarraitu zuen. 1997an berriz ekin zioten txapeletari eta ordutik aurrera bi urtean behin jokatzen da. Azken ekitaldia ordea hiru urteko tartearekin izan du.

Palmaresa Aldatu

Urtea Txapelduna
1972 Euxebio Igartzabal
1973-74 ez zen jokatu
1975 Xabier Zeberio "Zeberio I"
1976 Juan Mari Narbaiza
1977 Jon Enbeita
1978 Luis Otamendi
1979-
1996
ez zen jokatu
1997 Arkaitz Goikoetxea
1999 Pablo Suberbiola
2001 Ainhoa Agirreazaldegi
2003 Estitxu Eizagirre
2005 Ekaitz Goikoetxea
2007 Unai Agirre
2009 Iban Esoain[1]
2011 Jokin Uranga[2]
2013 Iñigo Manzisidor "Mantxi"[3]
2015 Arkaitz Oiartzabal "Xamoa"[4]
2018 Iñaki Zelaia[5]

Erreferentziak Aldatu

  1. «Ibai Esoainek irabazi du Orixe saria» Argia (Noiz kontsultatua: 2017-11-25).
  2. Jokin Urangak irabazi du XIII. Orixe Saria. (Noiz kontsultatua: 2017-11-25).
  3. Mantxik irabazi du Añorgako Orixe Saria. (Noiz kontsultatua: 2017-11-25).
  4. Arkaitz Oiartzabal "Xamoa" nagusitu da Orixe Sarian. (Noiz kontsultatua: 2017-11-25).
  5. «Iñaki Zelaiak irabazi du Orixe Saria» irutxulo.hitza.eus (Noiz kontsultatua: 2018-11-16).

Kanpo estekak Aldatu