Olympiacos BC

Olympiacos Pireo B.C. (grezieraz: ΚΑΕ Ολυμπιακός), normalean Olympiacos, Euroliga eta A1 Ethniki txapelketetan parte hartzen duen Saskibaloi talde pireotarra da. Saskibaloiaz gain, beste zenbait kirol ere bultzatzen ditu, hala nola futbola, boxeoa, halterofilia, atletismoa, tiroa, igeriketa, bela, tenisa, mahai tenisa, boleibola eta waterpoloa.

Olympiacos B.C.
Ligak Greziako saskibaloi liga
Euroleague
Sorrera 1925 (saskibaloi atala: 1931)
Pabiloia Bakea eta Elkartasunaren Estadioa
Kokapena Pireo, Atika, Grezia
Taldearen koloreak          
Lehendakaria Giorgos Angelopoulos
Panagiotis Angelopoulos
Entrenatzailea Giannis Sfairopoulos
Txapelketak 3 Euroleague
1 Kontinente arteko Kopa
12 Greziako saskibaloi liga
10 Greziako saskibaloi kopa
Webgunea olympiacosbc.gr
Uniformeak
Kit body redstripes2.png
Etxean elastikoa
Kit shorts whitesides.png
Taldearen koloreak
Etxean
Kit body thinredsides.png
Kanpoan elastikoa
Kit shorts crch06.png
Taldearen koloreak
Kanpoan

PalmaresaAldatu

  • Kontinente arteko Kopa
    • Txapelduna (1): 2013
    • Finalista (1): 1997
  • Euroliga:
    • Txapelduna (3): 1997, 2012, 2013
    • Finalista (5): 1994, 1995, 2010, 2015, 2017
    • Final Four (10): 1994, 1995, 1997, 1999, 2009, 2010, 2012, 2013, 2015, 2017
  • Greziako Liga (12): 1949, 1960, 1976, 1978, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 2012, 2015, 2016.
  • Greziako Kopa (10): 1976, 1977, 1978, 1980, 1994, 1997, 2002, 2010, 2011, 2022

2016-2017 denboraldiko taldeaAldatu

Olympiacos B.C. taldeko jokalariak
Jokalariak Entrenatzaileak
Pos. # Herr. Abizena eta izena Alt. Pis. Adina
G/F 1   Green, Erick 1.90 m 84 kg &0000000000000031.00000031 ((1991-05-09)1991(e)ko maiatzak 9)
Pib. 2   Birch, Khem 2.06 m 100 kg &0000000000000029.00000029 ((1992-09-28)1992(e)ko irailak 28)
Pib. 4   Young, Patric 2.09 m 114 kg &0000000000000030.00000030 ((1992-02-01)1992(e)ko otsailak 1)
Antol. 5   Toliopoulos, Vassilis 1.88 m 86 kg &0000000000000025.00000025 ((1996-06-15)1996(e)ko ekainak 15)
Heg. 6   Papapetrou, Ioannis 2.06 m 105.5 kg &0000000000000028.00000028 ((1994-03-30)1994(e)ko martxoak 30)
G 7   Spanoulis, Vassilis (C) 1.93 m 95.4 kg &0000000000000039.00000039 ((1982-08-07)1982(e)ko abuztuak 7)
Antol. 9   Waters, Dominic 1.85 m 82 kg &0000000000000035.00000035 ((1986-05-28)1986(e)ko maiatzak 28)
H.-pib. 10   Agravanis, Dimitrios 2.08 m 106.5 kg &0000000000000027.00000027 ((1994-12-20)1994(e)ko abenduak 20)
Pib. 11   Milutinov, Nikola 2.13 m 116 kg &0000000000000027.00000027 ((1994-12-30)1994(e)ko abenduak 30)
H.-pib. 15   Printezis, Georgios 2.06 m 109 kg &0000000000000037.00000037 ((1985-02-22)1985(e)ko otsailak 22)
H.-pib. 16   Papanikolaou, Kostas 2.04 m 107 kg &0000000000000031.00000031 ((1990-07-31)1990(e)ko uztailak 31)
G 17   Mantzaris, Vangelis 1.96 m 95.4 kg &0000000000000032.00000032 ((1990-04-16)1990(e)ko apirilak 16)
G 23     Hackett, Daniel   1.99 m 96 kg &0000000000000034.00000034 ((1987-12-19)1987(e)ko abenduak 19)
G/F 24   Lojeski, Matt 1.98 m 90.5 kg &0000000000000036.00000036 ((1985-07-24)1985(e)ko uztailak 24)
H.-pib. 26   Maragkos, Paris 2.06 m 110 kg &0000000000000028.00000028 ((1994-01-19)1994(e)ko urtarrilak 19)
G 27   Athinaiou, Ioannis 1.94 m 96 kg &0000000000000033.00000033 ((1988-11-27)1988(e)ko azaroak 27)
Entrenatzaile nagusia
Entrenatzaile laguntzailea(k)
  •   Milan Tomić
  •   Christos Marmarinos

Oharrak
  • (C) Kapitaina
  •   Zauritua

Jokalariak
Eguneratze data: October 13, 2014

Kanpo estekakAldatu


  Artikulu hau Kirolari buruzko zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.