Olga Kurylenko

Olga Kurylenko (ukraineraz: Ольга Костянтинівна Куриленко; Berdiansk (Ukrainako Sobietar Errepublika Sozialista, 1979ko azaroaren 14a) franko-ukrainar modeloa eta aktorea da. Nazioarte mailan ezaguna egin zen James Bond serieko Quantum of Solace filman parte hartu zuelako.

Olga Kurylenko
Ольга Куриленко.jpg
Bizitza
Jaiotza Berdiansk1979ko azaroaren 14a (41 urte) (41 urte)
Herrialdea  Ukraina
 Sobietar Errepublika Sozialisten Batasuna  (1979 -  1991)
 Frantzia  (2001 -
Lehen hizkuntza errusiera
Familia
Bikotekidea(k) Max Benitz (en) Itzuli
Danny Huston
Hezkuntza
Hizkuntzak frantsesa
ukrainera
Jarduerak
Jarduerak zinema aktorea, modeloa, aktorea eta ahots-aktorea
Altuera 176 zentimetro
Jasotako sariak

IMDB: nm1385871 Allocine: 103999 Rottentomatoes: celebrity/olga_kurylenko Allmovie: p439885 TCM: 1635250 Metacritic: person/olga-kurylenko TV.com: people/olga-kurylenko
Facebook: Olga-Kurylenko-390190441055159 Twitter: OlyaKurylenko Instagram: olgakurylenkoofficial iTunes: 271260438 Edit the value on Wikidata

Modelo begirale batek deskubritu zuen 13 urte zituela eta 16 urterekin Moskutik Parisera joan zen modelo karrera egiteko asmoz.[1][2] Kurylenko 2005ean hasi zen aktore bezala lan egiten.[2].


FilmografiaAldatu

  • L'Annulaire (2005).
  • Paris, je t'aime (2006).
  • Le Porte-bonheur (2006).
  • The Serpent (2006).
  • Suspectes (2007).
  • Hitman (2007).
  • Tyranny (2007).
  • Max Payne (2008).
  • Quantum of Solace (2008).
  • Kirot – The Assassin Next Door (2009).
  • Centurión (2010).
  • There be Dragons (2011).
  • To The Wonder (2012).
  • La terre outragée (2012).
  • The Expatriate (AKA El último testigo) (2012).
  • Seven Psychopaths (2012).
  • Oblivion (2013).
  • Vampire Academy (2014).
  • The November Man (2014) La conspiración de noviembre.
  • The Water Diviner (2014) El maestro del agua.
  •  A perfect day (2015).
  • Momentum (2015).

ErreferentziakAldatu

  1. Hilton, Ruth (2008). "Olga Kurylenko: A View to a Thrill". Maxim 12 (12): 74.
  2. a b Oblivion's Olga Kurylenko, Los Angeles Confidential magazine (2013)
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Olga Kurylenko