Ireki menu nagusia

Munduko Eskubaloi Txapelketa International Handball Federation (IHF) 1938tik antolatzen du gizonezkoentzat. Frekuentzia bi urtetik behinekoa da 1993tik eta aurretik lau urtetik behin 1970etik. Lehenengo edizioaren ondorengoak 1954, 1958, 1961, 1964 eta 1967an antolatu zituzten.

Munduko Eskubaloi Txapelketa
World Handball Championship
Antolatzailea IHF
Sorrera 1938 (Gizonezkoak)
1957 (Emakumezkoak)
Eremua Mundu mailakoa
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Frantzia Frantzia (6 Kopa)
Emakumezkoak:
Errusia Errusia (4 Kopa)
Txapelduna Gizonezkoak:
Danimarka Danimarka (2019)
Emakumezkoak:
Frantzia Frantzia (2017)
Webgunea www.ihf.info

1957tik emakumeek jokatzen dute.

GizonezkoakAldatu

PalmaresaAldatu

Edizioa Urtea Lekua   Emaitza    
I 1938 Alemania   Alemania ligaxka   Armenia   Suedia
II 1954 Suedia   Suedia 17-14   Alemania   Txekoslovakia
III 1958 Alemaniako E. Demokratikoa   Suedia 22-12   Txekoslovakia   Alemania
IV 1961 Alemaniako E. Federala   Errumania 9-8 (2 luz)   Txekoslovakia   Suedia
V 1964 Txekoslovakia   Errumania 25-22   Suedia   Txekoslovakia
VI 1967 Suedia   Txekoslovakia 14-11   Danimarka   Errumania
VII 1970 Frantzia   Errumania 13-12 (2 luz)   A.E.F   Jugoslavia
VIII 1974 Alemaniako E. Demokratikoa   Errumania 14-12   A.E.F   Jugoslavia
IX 1978 Danimarka   A.E.F 20-19   Sobietar Batasuna   A.E.D.
X 1982 Alemaniako E. Federala   Sobietar Batasuna 30-27 (luz)   Jugoslavia   Polonia
XI 1986 Suitza   Jugoslavia 24-22   Hungaria   A.E.D.
XII 1990 Txekoslovakia   Suedia 27-23   Sobietar Batasuna   Errumania
XIII 1993 Suedia   Errusia 23-21   Frantzia   Suedia
XIV 1995 Islandia   Frantzia 23-19   Kroazia   Suedia
XV 1997 Japonia   Errusia 23-21   Suedia   Frantzia
XVI 1999 Egipto   Suedia 25-24   Errusia   Jugoslavia
XVII 2001 Frantzia   Frantzia 28-25 (luz)   Suedia   Jugoslavia
XVIII 2003
Gehiago
Portugal   Kroazia 34-31   Alemania   Frantzia
XIX 2005
Gehiago
Tunisia   Espainia 40-34   Kroazia   Frantzia
XX 2007
Gehiago
Alemania   Alemania 29-24   Polonia   Danimarka
XXI 2009
Gehiago
Kroazia   Frantzia 24-19   Kroazia   Polonia
XXII 2011
Gehiago
Suedia   Frantzia 37-35 (luz)   Danimarka   Espainia
XXIII 2013
Gehiago
Espainia   Espainia 35-19   Danimarka   Kroazia
XXIV 2015
Gehiago
Katar   Frantzia 25-22   Qatar   Polonia
XXV 2017
Gehiago
Frantzia   Frantzia 33-26   Norvegia   Eslovenia
XXVI 2019
Gehiago
Danimarka-Alemania   Danimarka 31-22   Norvegia   Frantzia

DominakAldatu

Postua Estatua Urrea Zilarra Brontzea Guztira
1   Frantzia 6 1 4 11
2   Suedia 4 3 4 11
3   Errumania 4 0 2 6
4   Alemania (+ ) 3 4 3 10
5   Errusia (+ ) 3 3 0 6
6   Espainia 2 0 1 3
7   Kroazia 1 3 1 5
8   Danimarka 1 3 1 5
9   Txekoslovakia 1 2 2 5
10   Jugoslavia  Serbia 1 1 4 6
11   Norvegia 0 2 0 2
12   Polonia 0 1 3 4
13   Armenia 0 1 0 1
  Hungaria 0 1 0 1
  Qatar 0 1 0 1
  Eslovenia 0 0 1 1

EmakumezkoakAldatu

PalmaresaAldatu

Edizioa Urtea Lekua   Emaitza    
I 1957 Jugoslavia   Txekoslovakia 7-1   Hungaria   Jugoslavia
II 1962 Errumania   Errumania 8-5   Danimarka   Txekoslovakia
III 1965 Alemaniako E. Federala   Hungaria 5-3   Jugoslavia   A.E.F
IV 1971 Herbehereak   A.E.D. 11-8   Jugoslavia   Hungaria
V 1973 Jugoslavia   Jugoslavia 16-11   Errumania   Sobietar Batasuna
VI 1975 Sobietar Batasuna   A.E.D. ligaxka   Sobietar Batasuna   Hungaria
VII 1978 Txekoslovakia   A.E.D. ligaxka   Sobietar Batasuna   Hungaria
VIII 1982 Hungaria   Sobietar Batasuna ligaxka   Hungaria   Jugoslavia
IX 1986 Herbehereak   Sobietar Batasuna 30-22   Txekoslovakia   Norvegia
X 1990 Hego Korea   Sobietar Batasuna 24-22   Jugoslavia   A.E.D.
XI 1993 Norvegia   Alemania 22-21 (luz)   Danimarka   Norvegia
XII 1995 Austria-Hungaria   Hego Korea 25-20   Hungaria   Danimarka
XIII 1997 Alemania   Danimarka 33-20   Norvegia   Alemania
XIV 1999 Norvegia-Danimarka   Norvegia 25-24 (2 luz)   Frantzia   Armenia
XV 2001 Italia   Errusia 30-25   Norvegia   Jugoslavia
XVI 2003 Kroazia   Frantzia 32-29 (luz)   Hungaria   Hego Korea
XVII 2005 Errusia   Errusia 28-23   Errumania   Hungaria
XVIII 2007 Frantzia   Errusia 29-24   Norvegia   Alemania
XIX 2009 Txina   Errusia 25-22   Frantzia   Norvegia
XX 2011 Brasil   Norvegia 32-24   Frantzia   Espainia
XXI 2013 Serbia   Brasil 22-20   Serbia   Danimarka
XXII 2015 Danimarka   Norvegia 31-23   Herbehereak   Errumania
XXIII 2017 Alemania   Frantzia 23-21   Norvegia   Herbehereak
  • (luz), luzapenaren ondoren. (2 luz), bi luzapenen ondoren.

DominakAldatu

Postua Estatua Urrea Zilarra Brontzea Guztira
1   Errusia (+ ) 7 2 1 9
2   Alemania (+ ) 4 0 4 8
3   Norvegia 3 4 3 10
4   Frantzia 2 3 0 5
5   Hungaria 1 4 4 9
6   Jugoslavia 1 3 3 7
7   Danimarka 1 2 2 5
8   Errumania 1 2 1 4
9   Txekoslovakia 1 1 1 3
10   Hego Korea 1 0 1 2
11   Brasil 1 0 0 1
12   Herbehereak 0 1 1 2
13   Serbia 0 1 0 1
14   Armenia 0 0 1 1
  Espainia 0 0 1 1

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu