Ireki menu nagusia

Europako Eskubaloi Txapelketa

Europako Eskubaloi Txapelketa kirol horren kontinentearen norgehiagoka ofiziala da, bi urtetik behin antolatzen dena 1994ko lehenengo ediziotik. Suedia da txapelketa gehien irabazi duena gizonezkoen mailan, eta Norvegia emakumezkoen mailan.

Europako Eskubaloi Txapelketa
European Handball Championship
Antolatzailea EHF
Sorrera 1994
Eremua Europa mailakoa
Taldeak Gizonezkoak: 16 (38 sailkapen fasean)
Emakumezkoak: 16 (27 sailkapen fasean)
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Suedia Suedia (4 Kopa)
Emakumezkoak:
Norvegia Norvegia (7 Kopa)
Txapelduna Gizonezkoak:
Espainia Espainia (2018)
Emakumezkoak:
Frantzia Frantzia (2018)
Webgunea www.ehfcl.com

Munduko Eskubaloi Txapelketarako sailkatzeko ere balio du.

GizonezkoakAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Antolatzailea Irabazlea Finalista Hirugarrena Laugarrena
1994 Portugal  Suedia 34-21   Errusia   Kroazia 34-23  Danimarka
1996 Espainia   Errusia 23-22   Espainia  (*) Jugoslavia 26-25  Suedia
1998 Italia  Suedia 25-23  Espainia   Alemania 30-28   Errusia
2000 Kroazia  Suedia 32-31   Errusia   Espainia 24-23   Frantzia
2002 Suedia  Suedia 33-31   Alemania   Danimarka 29-22   Islandia
2004 Eslovenia   Alemania 30-25   Eslovenia   Danimarka 31-27   Kroazia
2006 Suitza   Frantzia 31-23   Espainia   Danimarka 32-27   Kroazia
2008 Norvegia   Danimarka 24-20   Kroazia   Frantzia 36-26   Alemania
2010 Austria   Frantzia 25-21   Kroazia   Islandia 29-26   Polonia
2012 Serbia   Danimarka 21-19   Serbia   Kroazia 31-27   Espainia
2014 Danimarka   Frantzia 41-32   Danimarka   Espainia 29-28   Kroazia
2016 Polonia   Alemania 24-17   Espainia   Kroazia 31-24   Norvegia
2018 Kroazia   Espainia 29–23   Suedia   Frantzia 32–29   Danimarka

GaraipenakAldatu

2018ko edizioa barne:

Postua Estatua Urrea Zilarra Brontzea Guztira
1  Suedia 4 1 0 5
2   Frantzia 3 0 2 5
3  Danimarka 2 1 3 6
4  Alemania 2 1 1 4
5  Espainia 1 4 2 7
6  Errusia 1 2 0 3
7  Kroazia 0 2 3 5
8  (*)Serbia 0 1 1 2
9  Eslovenia 0 1 0 1
10  Islandia 0 0 1 1

(*) Brontzeko domina 1996an eskuratu zuen Jugoslaviako selekzioak.

EmakumezkoakAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Antolatzailea Irabazlea Finalista Hirugarrena Laugarrena
1994 Alemania   Danimarka 27-23   Alemania   Norvegia 24-19   Hungaria
1996 Danimarka   Danimarka 25-23   Norvegia   Austria 30-23   Alemania
1998 Herbehereak   Norvegia 24-16   Danimarka   Hungaria 30-24   Austria
2000 Errumania   Hungaria 32-30   Ukraina   Errusia 21-16   Errumania
2002 Danimarka   Danimarka 25-22   Norvegia   Frantzia 27-22   Errusia
2004 Hungaria   Norvegia 27-25   Danimarka   Hungaria 29-25   Errusia
2006 Suedia   Norvegia 27-24   Errusia   Frantzia 29-25   Alemania
2008 Mazedonia   Norvegia 34-21   Espainia   Errusia 24-21   Alemania
2010 Danimarka eta Norvegia   Norvegia 25-20   Suedia   Errumania 16-15   Danimarka
2012 Serbia   Montenegro 34-31 (luz)   Norvegia   Hungaria 41-38 (luz)   Serbia
2014 Kroazia eta Hungaria   Norvegia 28-25   Espainia   Suedia 25-23   Montenegro
2016 Suedia   Norvegia 30-29   Herbehereak   Frantzia 25-22   Danimarka
2018 Frantzia   Frantzia 24-21   Errusia   Herbehereak 24-20   Errumania
2020 Danimarka eta Norvegia
  • (luz), luzapenaren ondoren.

GaraipenakAldatu

2018ko edizioa barne:

Postua Estatua Urrea Zilarra Brontzea Guztira
1   Norvegia 7 3 1 10
2   Danimarka 3 2 0 5
3   Hungaria 1 0 3 4
  Frantzia 1 0 3 4
5   Montenegro 1 0 0 1
6   Errusia 0 2 2 4
7   Espainia 0 2 0 2
8   Suedia 0 1 1 2
9   Herbehereak 0 1 1 2
10   Alemania 0 1 0 1
11   Ukraina 0 1 0 1
12   Austria 0 0 1 1
  Errumania 0 0 1 1

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu